Search
Close this search box.

Osumnjičenom za nasilje u porodici pritvor 30 dana

Berancu B.J. određen je pritvor do trideset dana zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

 (Foto: rtcg.me)

Predsjednik Osnovnog suda i sudija za istragu Ivan Dosljak u rješenju o pritvoru je naveo da je B.J. osumnjičen da je prekršio mjeru zaštite od nasilja u porodici, odnosno zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja i uhođenja svoje bivše supruge K.I. koju mu je ranije odredio Sud za prekrsaje.

Osumnjičeni je 13. septembra došao na radno mjesto bivše supruge u beranski Doma zdravlja, i na hodniku je udario otvorenom šakom u lice.

Nekoliko dana kasnije, 4. oktobra, opet je došao u Dom zdravlja i čekao je sat vremena ispred kancelarije, gdje se oštećena zaključala.

Istog dana oko 15.30 sati došao je ispred njenog stana i predao joj baterijsku lampu umotanu u papirnu maramicu, rekavši joj da su sada na lampi njeni otisci i da je to pokušaj ubistva, što je, kako se navodi u rješenju u pritvoru, kod njegove bivše supruge izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

izvor: rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor