Search
Close this search box.

“Ostavka Miloševića iznuđen potez”

Prvi čovjek Uprave prihoda i carina Rade Milošević podnio je ostavku. Milošević kaže da se na taj potez odlučio iz moralnih razloga, i da bi rasteretio Vladu. Sagovornici TVCG takvu odliku različito komentarišu. Dok Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu tvrdi da je riječ o iznuđenom – politički motivisanom potezu, profesorica Nikoleta Đukanović smatra da je taj slučaj pokazao da nosioci javne funkcije nemaju osjećaj objektivne odgovornosti, te da se na podnošenje ostavki odlučuju pod pritiskom javnosti.

Ostavka Rada Miloševića zbog nestanka zaplijenjenih cigareta dolazi nakon nekoliko dana oprečnih informacija i pokazuje manjkavost demokratskih praksi i demokratije kod nosilaca vlasti, smatra profesorica Nikoleta Đukanović.

“Mislim da je to više neka vrsta političke kalkulacije nego bilo kakav osjećaj iskrene moralne ili političke odgovornosti. Bez obzira kako se ovaj slučaj riješi, bez obzira što postoji pretpostavka nevinosti postoji nešto što se zove objektivna odgovornost, što nosioci javnih funkcija u ovim i svim drugim slučajevima moraju imati, osjećati i prosto reagovati u odnosu na to”, smatra Đukanović.

Za Mrdović ostavka Miloševića je iznuđen potez.

“On je prosto bio primoran na to. Njega je njegov partijski lider Abazović žrtvovao kako bi spriječio potencijalnu političku štetu koju bi njegova partija mogla da doživi na predstojećim lokalnim izborima”, kaže Mrdović.

Upravo su predstojeći izbori, kaže Mrdovićeva i glavni motiv međusobnih optužbi o umiješanosti u šverc cigareta između premijera i ministra odbrane Raška Konjevića kojeg je Abazović juče smijenio sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti.

“Svako napada svakog i prosto se žele dodvoriti glasačima, ali ono što bi rekla je nov kvalitet lokalnih izbora koji predstavljaju ogledalo predstojećih parlametarnih koji su nam prilično blizu, a to je strah svih političkih grupa od građana”, kaže Mrdović.

Kakav god epilog da bude ovog slučaja, ali i predstojećih izbora Mrdović zaključuje da će nestanak zaplijenih cigareta ostati crna mrlja, kako navodi, na obrazu države Crne Gore i

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor