Orlandić izabran za predsjednika Odbora direktora Barske plovidbe, iako je pod lupom tužilaštva

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Radovan Orlandić imenovan je juče na mjesto predsjednika Odbora direktora kompanije “Barska plovidba”, saznaje portal PRESS.

Protiv Orlandića je podnijeto više krivičnih prijava, od koje su najmanje tri još aktivne kod tužilaštva.

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) bilježi da je on bio u Odboru direktora “Barske plovidbe” i u vrijeme vlasti DPS-a, u periodu od 30. juna 2016. do 30. juna 2017. godine.

U tu državnu kompaniju vraćen je odlukom Vlade Crne Gore u junu ove godine, nakon što je to predložio ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Protiv Orlandića je ranije podnijeta krivična prijava zbog prekoračenja ovlašćenja 2016. godine, prilikom zaključenja aneksa ugovora sa firmom “Sea Pioneerom”, kada im je suprotno volji većine u Odboru direktora potpisao sniženje cijena zakupa i retroaktivno smanjio cijene pet mjeseci unazad.

Ugovorena najamnina je smanjena sa 10.300 dolara na 8.000 dolara za drugu godinu ugovora i sa 10.800 na 8.000 za treću godinu ugovora bez ikakvog razloga za to, jer je bio na snazi trogodišnji ugovor.

Odbor direktora je prethodno većinom glasova odbio takvo smanjenje cijena, ali je Orlandić i pored toga potpisao ugovor o smanjenju cijena.

Protiv Orlandića se vodi postupak i po krivičnoj prijavi za nabavku ulja i maziva za brodove, kojom je kompanija navodno oštećena za dva miliona eura.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor