Search
Close this search box.

Opšta bolnica Pljevlja nezakonito zapošljavala

U predmetu Opšte bolnice Pljevlja Agencija je donijela Rješenje koji se utvrđuje da je Javna ustanova Opšta bolnica Pljevlja prekršila član 44 stav jedan Zakona o finasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja zaklučenjem ugovora o povremenim i privremenim poslovima sa sedam fizičkih lica za radna mjesta koja nisu predviđena aktom o sistematizaciji.

Opsta bolnica Pljevlja

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je Opšta bolnica Pljevlja prekršila zakon tako što je u vrijeme izborne kampanje zaključila ugovore o privremenim i povremenim poslovima sa sedam lica za radna mjesta kojih nema u sistematizaciji.

Agencija za sprečavanje korupcije je nekoliko dana uoči parlamentarnih izbora koji su održani 30. avgusta, dobila je prijavu u kojoj stoji da su u tom periodu Opšta bolnica i RTV Pljevlja vršili masovno zapošljavanje. Kako je u pitanju postupak protiv dva pravna lica postupci su razdvojeni. U predmetu Opšte bolnice Pljevlja Agencija je donijela Rješenje koji se utvrđuje da je Javna ustanova Opšta bolnica Pljevlja prekršila  član 44 stav jedan Zakona o finasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja zaklučenjem ugovora o povremenim i privremenim poslovima sa sedam fizičkih lica za radna mjesta koja nisu predviđena aktom o sistematizaciji.

Zaposlena su tri radnika  na poslovima obezbjeđenja, dva radnika  na sprovođenju pacijenata i dva radnika na pranju veša. Član 64 propisano je da je za kršenje Zakona u tom dijelu propisana novačana kazna za pravno lice od 5.000 do 20.000 eura, a za odgovorno lice od 200 eura do 2.000 eura.

U Rješenju Agencije se navodi da  se protiv Rješenja može pokrenuti postupak pred Upravnim sudom.

Izvor:PV Informer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor