Oko 130 penzionera u Bijelom Polju bez krova nad glavom, penzije i dalje male

Teškom životu, i pored povećanja minimalnih penzija, ne nazire se kraj jer su međuvremenu, kažu penzioneri, cijene porasle do nebaVeliki broj starih na području bjelopoljske opštine jedva sastavljaju kraj sa krajem.Teškom životu, i pored nedavnog povećanja minimalnih penzija, ne nazire se kraj jer su međuvremenu, kažu penzioneri, cijene porasle do neba.

Na evidenciji lokalnog Udruženja penzionera je oko sedam i po hiljada članova i, kako navodi predsjednik Milan Minić, treba mnogo toga uraditi da se životni položaj penzionera podigne na veći nivo.

– Neophodno je raditi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa penzionera, socio-humanitarnim aktivnostima, ali i stvaranju pretpostavki za bolje sjutra naših članova – kazao je Minić, dodajući da 130 penzionera nema krov nad glavom.

– Zato smo i započeli realizaciju još jednog projekta koji sprovodimo kako bi pripadnicima treće dobi obezbijedili krov nad glavom. Na Ribarevinama se gradi nova stambena lamela za penzionere u koje planiramo da smjestimo 12 najugroženijih – kazao je on.

Penzioner Jokan Rade Čabarkapa kaže da je došlo vrijeme došlo kad svi teško žive.

– Posebno smo u nezavidnoj situaciji mi stari i penzioneri. I ova povećanja su mala i premala – kaže on, naglašavajući da se mora sve uraditi kako bi se penzije povećavale u većem iznosu.

Čabarkapa koji je po struci mašinski tehničar i radio kao šef magacina u fabrici,,Imako“ kaže da nije svojom voljom otišao u penziju.

– Ostadosmo svi bez posla, i ja kao tehnološki višak završih na Birou rada. Onda problemi od stresa sa zdravljem i operacija srca. Tako sam i zaradio invalidsku penziju – kaže on.

Penzioner Dimitrije Kaljević kaže da je starost svima teška, tako da ovi što odlučuju o sudbinama starih ljudi, treba da znaju da i njih to čeka.

– Zbog svega toga treba da nam olakšpaju staračke dane, penzije su male, a uslovi za život više nego teški – poručuje on, dodajući da je najvažnije sačuvati zdravlje.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor