Održana konstitutivna sjednica Skupštine Prijestonice

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje, predstavljen je Izvještaj Izborne komisije Prijestonice Cetinje o rezultatima izbora za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje – održanih 5. decembra 2021. Počelo je verifikovanje mandata odbornicima.

Odbornik Radovan Brnović iz DPS-a podsjetio je da je na izborima održanim 5. decembra Demokratska partija socijalista osvojila 3669 glasova, Socijaldemokratska partija 2031, URA 996, Demokrate 878, Stara garda LSCG 827,  Socijaldemokrate i Liberalna partija 389, Ekološka knjaževina stara Crna Gora 123 i Socijalistička narodna partija 135 glasova.

U mandatima, kako je naveo, DPS ima 14, SDP 8, URA 4, Demokrate 3, Stara garda LSCG 3 i Socijaldemokrate i Liberalna partija jedan mandat.

Nakon što je predsjedavajući Milovan Janković saopštio da su odbornici Aleksandar Kašćelan i Draško Mrvaljević dali ostavku na tu funkciju, uslijedila je pauza od 30 minuta.

Nakon pauze, na dnevnom redu bio je izbor predsjednika Skupštine Opštine.

S obzirom na to da nijedna partija nije dala predlog za izbor predsjednika Skupštine Opštine, rad Skupštine je prekinut, pa će sjednica, kako je saopštio Janković, biti nastavljena u Zakonskom vremenskom roku.

Izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor