Search
Close this search box.

Odlazak u Njemačku je ono o čemu sam sanjao

Crnogorski rukometaš od naredne sezone u Nordhorn-Lingenu

,,Doveli smo Neustrašivog“ – naveo je nedavno njemački klub Nordhorn-Lingen u vijesti o potpisivanju ugovora sa crnogorskim rukometašem Nebojšom Simovićem na dvije godine, uz opciju produženja na još jednu.

,,Neustrašivi“, pojasnili su, kao ,,prevod“ njegovog imena s našeg jezika, ali i nesumnjivo odraz kvaliteta i karaktera gorostasa s Cetinja.

Zadovoljstvo je obostrano, kaže za Pobjedu dvadeset osmogodišnji pivot.

– Svakom rukometašu je san da igra u Njemačkoj, prije svega u Bundesligi. Za ovo drugo neću odmah imati priliku jer je moj novi klub u drugoj ligi, ali u svakom slučaju sam srećan. Zadovoljan sam uslovima, a cilj je da se izbori plasman u Bundesligu – navodi Simović, koji sa francuskim Saranom, gdje mu je saigrač Vasko Ševaljević, nije uspio da sačuva elitni status.

Novac nije presudan

Simović vjeruje da će u Njemačkoj napredovati u svakom segmentu.

– Trener je Čeh Danijel Kubeš, koji je i igrao za Nordhorn prije nego je otišao u Lemgo, pa u Kil, Melsungen… Bio je poznat po igri u odbrani, tako da ću moći mnogo da naučim od njega i da napredujem. To mi je važnije od materijalne strane – govori Simović.

Kubeš je našeg reprezentativca opisao kao specijalistu za odbranu koji ima i veliki potencijal u napadu.

– Posjeduje liderske sposobnosti, što je pokazao i na posljednjem Evropskom prvenstvu – naveo je češki stručnjak.

Pozitivne misli

Sve je, dakle, spremno za njemački san Nebojše Simovića. Uslov je da ga zaobiđu povrede, a valjda je proteklih godina ,,ispucao“ sve pehove.

Bilo ih je previše – od šestomjesečne pauze poslije EP 2018, preko dvomjesečne nakon meča kvalifikacija iste godine, odsustva sa EHF Eura 2020, do problema s korona virusom uoči posljednjeg šampionata Starog kontinenta…

– Uvijek sam se trudio da dajem maksimum i naravno da nije prijatno kad se dešavaju takve stvari. Taman kad čovjek napreduje, kad ide uzlaznom putanjom, dogodi se povreda koja ga ,,sasiječe“, izbaci iz kolosijeka. Znamo što se, nažalost, prošle sedmice dogodilo Stefanu Čavoru, kojeg čeka duža pauza. Želim mu brz i uspješan oporavak. Moramo, ipak, da imamo pozitivan stav, da razmišljamo kako u svemu što nam se desi ima nešto dobro. Prihvatao sam situacije takve kakve jesu, uostalom ne vrti se sve oko nas – navodi Simović.

Raduje ga ipak što se u Njemačkoj dosta ,,vrti“ oko rukometaša.

– Kad je klub objavio moj dolazak dobio sam mnogo poruka dobrodošlice, komentari su bili pozitivni. Nijesam očekivao da će biti baš tako, ali tamo se živi za rukomet. Shvatio sam da klub i navijači imaju dobar odnos prema igračima, imao sam osjećaj kao da sam tri godine u njihovom klubu. Radujem se svemu što me čeka i iskustvu koje ću steći – istakao je Nebojša Simović, koji je inostranu karijeru gradio i u mađarskim klubovima Balmazujvarošu i Dabašu, te rumunskoj Dobrođei sud.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor