Odigran deveti ,,Memorijal Dragan Savić‘‘ za kadete u Mojkovcu

Pobjednik devetog Mmemorijalnog kadetskog turnira u fudbalu Dragan Savić, održanom u Mojkovcu postala je ekipa Iskre iz Danilovgrada. Drugo mjesto pripalo je Dečiću iz Tuzi a treće Mornaru iz Bara.. Za najboljeg igrača proglašen je Aleksa Karadžić iz Iskre, najbolji golman je Peraj Donart iz Mornara a za najperspektivnijeg igrača proglašen je Vuk Pandurica iz Brskova. Najbolji strijelac bio je Danilo Ljiljanić iz domaćeg Brskova…

Turnir je inače svečano otvorio predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić, koji je podsjetio da turnir nosi ime i organizuje se u znak sjećanja na sugrađanina i dobrog čovjeka, čije ime izgovaramo sa poštovanjem, Dragan Savi ć.

– On je sa par entuzijasta je prije 15-ak godina osnovao Udruženje roditelja FK „Brskovo“ i pokrenuo turnir na kojem su učestvovale mlade fudbalske selekcije, pokazali i dokazali svoj talenat na ovom zelenom terenu. Posebno je istaći da je na ovom turniru u svakom trenutku učestvovalo preko 50 ekipa iz Crne Gore, Srbije i BiH – istakao je Delić.

Na ovim terenima, kazao je, prvi put su se pojavili neki novi fudbalski klinci.

– Sa ovih terena je poleteo i naš Stefan Savić u fudbalsku orbitu, koji na najbolji način proglašava slavu Mojkovca i Crne Gore širom evropskih i svjetskih fudbalskih terena. Ne kažu bez razloga da sport pomjera granice i svijet. Zbog toga Opština Mojkovac želi da stvori najbolje moguće preduslove da naša đeca budu uspješna u sportu. Ponosni smo što možemo da nastavimo da održavamo i usavršavamo događaje kao što je ovaj i svaki drugi turnir koji ima za cilj razvoj ukupnog sporta u Mojkovcu – kazao je Delić.

U ime Organizacionog odbora Ivan Vidaković je kazao da je pobijedila fudbalska mladost i da su svi učesnici pobjednici.

– Prošlo je 11 godina od smrti Savića, te da je ovo deveta godina kako je organizacija ovog turnira sačuvala lik i djelo čovjeka od zaborava – kazao je Vidaković.

izvor. DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor