Search
Close this search box.

Odgođeno sedmo kolo Premijer lige

Zbog smrti kraljice Elizabete Druge otkazuju se mnogobrojni kulturni i sportski događaji u čitavom Ujedinjenom Kraljevstvu, pa nije iznenađenje što je odlučeno da sve utakmice sedmog kola Premijer lige budu otkazane, odnosno neće biti fudbala elitnog ranga koje su planirane za subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Zakon predviđa autonomiju svakog tijela i otkazivanje nije bilo obavezno, ali klubovi Premijer lige složili su se da je najpametnije u ovom trenutku odložiti utakmice za prvi naredni slobodan termin.

„Mi i naši klubovi želimo odati počast dugoj i nepokolebljivoj službi Njenog Veličanstva našoj državi. Kao naš monarh s najdužom vladavinom, bila je inspiracija i iza sebe ima nevjerovatnu ostavštinu nakon života punog predanosti. Ovo je strahovito tužno vrijeme ne samo za naciju nego i za milione ljudi širom svijeta koji su joj se divili, te se pridružujemo svima koji su u žalosti zbog njene smrti“, izjavio je Ričard Masters, izvršni direktor Premijer lige.

Odložene su i utakmice Čempionšipa, Lige jedan i Lige dva, ali i drugih sportskih takmičenja u Engleskoj – poput kriketa, golfa…

S obzirom da će čitav proces nakon smrti kraljice Elizabete potrajati i preko deset dana, ostaje da se vidi da li bi odlaganje utakmica moglo da se nastavi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor