Search
Close this search box.

Odbor direktora IRF-a za “Vijesti”: Papiri demantuju Žugića

Tvrdnje aktuelnog guvernera Centralne banke i bivšeg ministra finansija Radoja Žugića da nije imao učešća u Abu Dabi projektu, da nije bilo državne garancije, da ona nije bila potrebna za njegovu realizaciju – nijesu istinite, kažu u državnom fondu

Tvrdnje aktuelnog guvernera Centralne banke i bivšeg ministra finansija Radoja Žugića da nije imao učešća u Abu Dabi projektu, da nije bilo državne garancije, niti je ona bila potrebna za njegovu realizaciju – nijesu istinite i to potvrđuju brojni zvanični dokumenti Vlade i dopisi.

Ovo je za “Vijesti” zvanično rečeno u Odboru direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) u kome su Velizar KaluđerovićMarko Ivanović i Irena Radović.

Žugić je na konferenciji za novinare prošle sedmice na pitanje u vezi garancije za kredit iz Abu Dabi fonda za razvoj kazao “nije potreba nikakava garancija jer u Zakonu o IRF-u postoji izričita norma gdje država garantuje za sve ono što preuzme IRF i garanciji nije bilo, niti je trebalo da bude”, kao i da on nije imao učešća u ovom projektu. “Vijesti” su tim povodom od Odbora direktora IRF-a tražile komentar u vezi Žugićevih tvrdnji.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor