Od rudnika Brskovo preko 7 miliona godišnje

Ponovno otvaranje rudnika Brskovo u Mojkovcu bilo bi od ogromnog značaja za sjever Crne Gore, kazao je državni sekretar u ministarstvu kapitalnih investicija Marko Perunović. Radi se, kako je kazao, o koncesionoj naknadi od 3,5 miliona godišnje o porezu na dobit još toliko, zaposlenju 450 do 700 radnika. On je dodao da bi rudnik imao novo jaloviše ali, kako je dodao, u skadu sa najvišim ekološkim standardma.

Perunović je na konferenciji za novinare kazao da je projekat otvaranja rudnika Brskovo od ogromnog značaja za sjever Crne Gre.

„Radi se o koncesionoj naknadi od 3,5 miliona godišnje, o porezu na dobit još toliko, 450 do 700 radnika, projekat je urađen u skladu sa svim ekološkim standardima“, kazao je Perunović.

Ministar kapitalnih investicija Maden Bojanić je kazao da su prekjuče članovi vlade imali sastanak sa predstavnicima kompanije Tara Brskovo i dodao da je renomirana kompanija spremna da ispoštuje sve ekološke standarde.

„Mnogo se promijenilo u svijetu u zaštiti životne sredine. Mi donijeti odluku nećemo dok ne budemo sigurni da će biti zaštićena životna sredina. Opet ćemo doći da biramo da li status quo ili da zapošljavamo ljude“, kazao je Bojanić.

On je dodao da treba shvatiti da pored turizma mora još nešto da se radi.

„Ja se nadam da će ova vlada donijeti odluku. Kako sam vidio ovaj način ima perspektivu“, kazao je Bojanić.

Po prezentaciji koju si imali tokom sastanka prije par dana, Bojanić je kazao da bi rudnik imao novo jalovište uz novi način proizvodnje i zaštitu životne sredine.

Perunović je dodao da je kompanija Tara resorces bila spremna da prihvati sve predloge Vlade.

„U Mojkovcu je podijeljena lokalna zajednica. Daćemo ljudima sve impute i da vidimo šta oni misle. Želio da sve bude transparentno i da predstavimo sve benefite“, kazao je Perunović.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor