Search
Close this search box.

“Obnoviti koaliciju ili održati vanredne lokalne izbore u Andrijevici”

Demokratski front ocijenio je da je jučerašnjom smjenom potpredsjednika opštine Andrijevica Veselina Raketića grubo prekrojena izborna volja Andrijevčana, prekršen koalicioni sporazum i iznevjerena pobjeda od 30. avgusta 2020. godine.

“Za ovaj bestidni akt je glasala Demokratska partija socijalista, koja je izgubila izbore prije dvije godine, u sadejstvu sa odbjeglim odbornikom Demokrata. Ovim činom je uspostavljena nova skupštinska većina koja ne proističe iz izborne volje građana. Zbog toga opravdano tvrdimo da su i određeni činioci iz lokalne vlasti umiješali svoje prste u navedene nemoralne dogovore i nečasne radnje”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da “izdaja velike narodne pobjede u Andrijevici iz 2020. godine, predstavlja uzurpiranje izborne volje i da je to nedozvoljeno u demokratskim društvima. Neka budu sigurni oni koji su pod stražom bivšeg režima i za njegove potrebe ovo učinili, da im neće proći prevarna zamisao i da to Andrijevčani sigurno neće dozvoliti”.

Ocjenjuju da je nedopustivo prekrajanje narodne volje i kako kažu, opravdano rešenje za to je sud građana.

“Zato izlaz iz ove situacije ima dva puta: da se obnovi pobjednička koalicija koja više ne postoji zbog prebjega odbornika Demokrata na stranu DPS-a ili da se, čim prije, održe lokalni izbori u Andrijevici. Ne sumnjamo da će odgovorni za ovaj razbojnički skandal biti adekvatno kažnjeni na tim izborima i zato DF, u ovom trenutku, poziva nekadašnje koalicione partnere da organizujemo nove izbore kako se ovakve stvari više nikada ne bi ponavljale”, zaključeno je u reagovanju Demokratskog fronta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor