Obezbijediti prevoz učenika do Berana

BIJELO POLjE – Zbog problema koje imaju s prevozom djece do škole i nazad, roditelji iz Mjesne zajednice Ravna Rijeka uputili su otvoreno pismo Ministarstvu prosvjete tražeći pomoć u rješavanju za njih veoma važnog pitanja.

Obraćamo vam se zahtjevom da nam pomogneteu obezbjeđivanju prevoza učenika na relaciji Bijelo Polje-Berane. Taj problem nas muči duže vrijeme, odnosno otkad je prevoznik „Simon Vojaž” prekinuo da vrši prevoz, koji je inače godinama besprekorno funkcionisao. Ovaj naslijeđeni problem nije dugoročno riješen već su samo pronalažena privremena rješenja, tako da učenici nemaju siguran prevoz. Prevoze se starim i dotrajalim autobusima, koji nijesu dovoljnog kapaciteta i veliki broj đaka stoji čitavim putem tih 35 kilometara od Bijelog Polja do Berana, što je nedopustivo. Kako kasnije da skoncentrisani prate nastavu i budu spremni da stiču nova znanja -prenosi navode iz pisma Todor Nedović.

On dodaje da nema redovne autobuske linije u terminima koji odgovaraju đacima pošto je, kako piše u pismu, vrijeme predviđeno za nastavu izmijenjeno zbog pandemije virusa korona.

-Đaci stoje pored magistrale, čekaju po hladnoći i nekoliko sati na prevoz. S obzirom na to da veliki broj đaka pohađa nastavu u Beranama tražimo dugoročno rješenje ovog problema, u dogovoru sa Ministarstvom prosvjete. Savjet roditelja traži da se zaključi ugovor s prevoznikom, koji bi dao najpovoljnije uslove za nas roditelje, odnosno najnižu cijenu, s obzirom na to da se svi nalazimo u slabijoj materijalnoj situaciji, da nam Ministarstvo prosvjete pomogne i refundira dio naših troškova. Imamo, inače, uvjeravanja od prevoznika iz Berana da će nam dati veliki popust, s minimalnom cijenom. Zato i taj predlog treba dobro razmotriti i naći najpovoljnije rješenje. Kako za nas roditelje, tako i za našu djecu, učenike- navodi se u pismu koje su roditelji uputili Ministarstvu prosvjete.

Roditelji izražavaju nadu da će im resorno ministarstvo izaći u susret.

-Evidentno je da našoj djeci nije omogućen redovan i siguran prevoz na relaciji Bijelo Polje-Berane, da su naša djeca prinuđena da „stopiraju” što je krajnje nedopustivo i rizično, čekajući i po nekoliko sati na prevoz, po hladnoći. Nadamo se da ćete nam izaći u susret i u što kraćem roku riješiti naše probleme – piše u pismu koji su, pored Nedovića, u ime Savjeta roditelja potpisali Stojanka Nedić Vukola Bošković.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor