Novoinficiranih koronavirusom 57, oporavilo se još 74 osoba, prijavljen jedan smrtni slučaj

U prethodna 24 sata od koronaviurusa u Crnoj Gori oporavilo se još 74 osoba, novozaraženih je 57 , a prijavljen je jedan smrtni slučajaj, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje. Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2020, a na 100 hiljada stanovnika taj broj je 321.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 513 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je 57 rezultata bilo pozitivno. Novooboljeli su iz Podgorice 30, Bijelog Polja 11, Nikšića i Bara po tri, Cetinja, Kotora, Rožaja po dva, a po jedan iz Andrijevice, Danilovgrada, Budve i Petnjice”, kazali su iz IJZ.

Prijavljen je jedan smrtni ishod kod pacijenata iz Bijelog Polja liječenog u OB Berane, pa je broj potvrđenih smrti od početka juna 39, a od početka godine 48.

“Od infekcije su se oporavila 74 pacijenta tako da je ukupan broj oporavljenih od 14. juna 690. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3073”, zaključuju u IJZ.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor