Novi „dokaz“ da čovjek nije bio na Mjesecu?

Ovog puta, ljudi su primijetili nešto čudno na fotografijama čizme Nila Armstronga koju je on navodno nosio kada je po prvi put zakoračio na površinu mjeseca, 20. jula 1969.

Pojedinci, koji kritički razmišljaju, riješili su da „kopaju“ po Nacionalnom muzeju avijacije i astronautike u Vašingtonu gdje su pronašli fotografije koje navodno prikazuju svemirsko odijelo Nila Armstronga kao i đon njegovih cipela.

Tada su primijetili da je donja površina čizama glatka, bez ikakvih nabora. Sa druge strane, fotografije prvog koraka na Mjesecu pokazuju nešto što se totalno sukobljava sa fotografijom – trag koji je jak i dubok.

Da li smo upravo naletjeli na jasne dokaze da je cjelokupna misija Apolla 11 bila prevara?

Pa, vjerovatno ne, piše britanski Independent, dodajući da je tačno da se otisak i čizme ne poklapaju ali da ima mnogo razloga za to.

Prvo, dok su Armstrong i drugi članovi posede nosili svemirsko odijelo (Skylab A7L) oni su takođe imali mnogo više opreme. Konkretno čizme sa dubokim oznakom gazećeg sloja na njima – koje su upravo iste kao one snimljene na Mjesecu.

Druga i sigurna presudna tačka je da fotografija na kojoj vidimo otisak cipele ne pripada ni Nil Armstrongu već Bazu Oldrinu.

I na kraju- zašto se i druge čizme ne nalaze u muzeju?

NASA je saopštila da ih je tim ostavio na Mjesecu, zajedno sa objektivima.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor