Search
Close this search box.

Nova adresa u zgradi RTO

Pored kancelarijskog dijela, objekat ima prostore za promocije i prezentacije, za radne sastanke tako da će upoznavanje sa kolašinskim turističkim proizvodima imati pravu adresu, istakla je Marta Šćepanović, predsjednica opštine

Vrijedni i odgovorni radnici lokalne turističke organizacije više neće morati da se izvinjavaju gostima i turistima, pogotovo onim iz inostranstva, što ih primaju u jednoj kancelariji u kojoj je i direktor i administracija i propagandni materijal. Iz neuslovne prizemne barake u centru grada, treba da se presele u rekonstruisanu zgradu nekadašnje RTO – Regionalne turističke organizacije za razvoj Bjelasice i Komova koja se takođe nalazi u centru grada, na prilazu Trgu boraca…

Kako nam je kazala Marta Šćepanović, predsjednica opštine, to je jedan od malih-velikih poslova koje je lokalna uprava stavila u prioritete jer turistička organizacija mora i prostorom i opremljenošću da bude pravi reprezent turističke ponude i turističkih ambicija…

– Planiramo da se do polovine mjeseca završi rekonstrukcija zgrade nekadašnje Regionalne turističke organizacije i da tako naša lokalna turistička organizacija dobije potrebne uslove za rad i za predstavljanje kolašinskog turizma. Zgrada RTO ima, pored prostranog kancelarijskog dijela i prostore za promocije, prezentacije, sastanke tako da može da bude u službi kvalitetne i potrebne kolašinske turističke priče – kazala je Marta Šćepanović.

Aleksandar Vlahović, direktor Turističke organizacije Kolašina, ističe da će se u novim uslovima stvarati i nova energija turističke promocije. Zaposleni su i u „baraci“ sa jednom kancelarijom davali svoj maksimum da budu dobri domaćini i informatori turistima.

Zgrada RTO: Tu će biti turistička organizacija

– Sa novim prostorijama, stvaramo uslove i kvalitetnije unutrašnje organizacije gdje će svi imati svoja zaduženja, ali i prostor za kreativnu nadgradnju. Zgrada RTO je rađena kao moderna turistička adresa tako da postoje prostori za kvalitetne prezentacije, za organizovanje radnih sastanaka sa svim zainteresovanim subjektima. I lokacija zgrade RTO je na samom ulazu u centar grada tako da s puno prava možemo da izgovorimo i napišemo pozdrav – dobro došli u Kolašin, najavljuje Aleksandar Vlahović, direktor Turističke organizacije Kolašina.

Zgrada koja „štedi“ energiju

Zgrada Regionalne turističke organizacije za područje Bjelasice i Komova izgrađena je kao rezultat postojanja i djelovanja Kancelarije austrijsko-crnogorskog partnerstva.

Između ostalog, Kancelarija koju je finansirala Vlada Austrije je radila na podizanju kvaliteta turističke promocije sjevera Crne Gore, opština Kolašin, Mojkovac, Andrijevica, Berane i kasnije Plava. Odlučeno je da se zgrada RTO izgradi u centru Kolašina.

Za potrebni građevinski materijal su izabrani kamen i drvo, a projektovana je kao zgrada koja „štedi“ energiju i trebala je da bude uzor da se po tom energetskom modelu grade i manji, ali atraktivni smještajni turistički objekti na sjeveru Crne Gore. Prestankom postojanja RTO za Bjelasicu i Komove, zgrada je građevinski zapuštena, a bila je i bez električne energije. Ulaganjem lokalne uprave stvoreni su uslovi da kolašinska turistička organizacija prizemnu baraku zamijeni originalnom zgradom.

izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor