Njemačkoj fali pola miliona radnika: Traže informatičare, fizioterapeute, vozače, vaspitače…

Njemačka se suočava s velikim nedostatkom kvalifikovane radne snage, praktično u svim privrednim granama. Najveći problemi su u oblasti socijalnog rada. Udruženja poslodavaca zahtijevaju pojačano doseljavanje radnika, piše Dojče vele DW.

Između jula 2021. i jula 2022. u Njemačkoj je na tržištu rada nedostajalo više od pola miliona kvalifikovanih radnika. To je rezultat studije koju je sproveo Institut njemačke privrede (IW) iz Kelnu. Ukupno je registrovano 537.923 nepopunjenih radnih mjesta.

Najviše problema sa zapošljavanjem stručne radne snage u proteklih 12 mjeseci bilo je u sektoru socijalnog rada. Tamo je nepopunjeno 20.578 radnih mjesta – što je novi rekord, tvrde u IW.

„Radi se o stručnoj radnoj snazi koja nedostaje recimo u socijalnom radu u školama, radu s mladima, djecom i u staračkim domovima, ili kod savjetovanja zavisnika. Dakle na svim onim područjima gdje je za rejšavanje socijalnih problema potrebna ljudska podrška“, navode autori studije Helen Hikman i Filic Koneberg.

Manjak radnika u mnogim sektorima

Sličan nedostatak stručne radne snage uočen je i u sektoru u kojem rade vaspitačice i vaspitači – 20.500 radnih mjesta i dalje je nepopunjeno.

„U tom sektoru se radi o rekordnoj vrijednosti“, navodi se u studiji.

U staračkim domovima nedostaje 8.279 njegovatelja, traži se i 16.974 elektrotehničara, a u sektoru zdravstva, odnosno njege bolesnika, potrebno je još 16.839 radnika.

Stručnu radnu snagu sve je teži pronaći i sanitarnim firmama, odnosno onim preduzećima koja se bave sistemima grijanja ili održavanjem klima-uređaja. Njima nedostaje 14.013 radnika. Njemačke kompanije traže 13.638 informatičara, 12.060 fizioterapeuta, 11.771 tehničara za održavanje motornih vozila, kao i 10.562 profesionalna vozača.

Kod vozača institut iz Kelna predviđa dodatno zaoštravanje situacije na tržištu rada, s obzirom na činjenicu „da su vozači natprosečno stari i s obzirom na to da nedostaje pomladak“.

Novi zakon o doseljavanju?

Predsjednik udruženja poslodavaca iz metaloprerađivačke industrije Štefan Volf se zbog nestašice stručne radne snage zalaže za usvajanje novog zakona o doseljavanju.

„Potreban nam je zakon o doseljavanju kakav ima Kanada“, rekao je on i dodao: „Doseljenicima se mora obezbijediti dugoročno pravo ostanka u Njemačkoj.“

U Kanadi su, kaže Volf, usvajanjem zakona o doseljavanju riješili brojne probleme, a u Njemačkoj zakon o doseljavanju stručne radne snage sadrži brojne komplikacije i prepreke: „Onima koji dođu kod nas potrebno je osiguranje i doživotna sigurnost. Pretpostavka za to moraju da budu kvalifikacije i znanje jezika.“

Aktuelni njemački Zakon o doseljavanju stručne radne snage (FEG) stupio je na snagu 1. marta 2020. Cilj je olakšati dolazak kvalifikovane radne snage iz trećih zemalja. Kako je pokazala jedna nedavna anketa koju je sprovela Njemačka industrijska i trgovinska komora (DIHK), 56 odsto preduzeća u Njemačkoj nestašicu stručne radne snage smatra rizikom za sopstveno poslovanje.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor