Search
Close this search box.

Nedović i Bojović: Vlada pokazala da joj se sva ekonomska pamet svodi na zaduživanje, socijalni populizam i guranje države u bankrot

Odlazeća Vlada predložila je rebalans budžeta u iznosu od 350 miliona eura. Ovim je državni dug povećan na oko 89 odsto društvenog bruto proizvoda. Time je 43. Vlada pokazala da joj se, kao i prethodnoj klerikalno-demagoškoj izvršnoj vlasti, sva ekonomska pamet svodi na zaduživanje, socijalni populizam i guranje države u bankrot, kazali su članovi ekonomskog tima GI “21.maj” Andrej Nedović i Rade Bojović.

“Pritom, cijela budžetska argumentacija Abazovića i njemu lojalnih ministara svodi se na kritiku naslijeđenih i loših javnih finansija. Pritom, niko razuman neće sporiti činjenicu da je višedecenijski režim vodio  neodrživu i promašenu ekonomsku politiku ali je jednako tačno da su stranke koje su dobile prethodne parlamentarne izbore pokazale potpuno nekompetentnim da upravljaju državom i javnim finansijama”, navode Nedović i Bojović.

Zatim su dodali.

“Prosto rečeno, vodviljske vlade koje su vodile unutrašnju politiku u protekle dvije godine dodatno su urušile nacionalnu ekonomiju i istovremeno diletantskim upravljanjem javnim finansijama i javnim sektorom dale su trajan primjer kako ne treba voditi državu. Sve ovo govori da će buduća postizborna vlada morati donositi teške i radikalne odluke ukoliko želi da država izbjegne bankrot i da se crnogorska ekonomija počne oporavljati i postepeno razvijati”, zaključuju Nedović i Bojović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor