Neće davati dozvole za gradnju gdje je bio požar, dok se ne obnovi priroda

Suština procjene uticaja je da se na adekvatan način procijene svi mogući uticaji na životnu sredinu, a to nije moguće dok se ne obnovi stanište, ističu iz Agencije

Iz Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore saopštili su da iako je Zakonom o šumama jasno navedeno da je u šumi, na šumskom zemljištu i goletima zabranjena gradnja privremenih i trajnih objekata, osim onih u funkciji gazdovanja šumama i divljači, obavještavaju javnost da će za svaku procjenu uticaja na opožarenim zemljištima biti zahtijevano nulto stanje biodiverziteta.

– Proces izdavanja ovakvog tipa dozvole trajaće najmanje pet do deset godina, dok se ne obnovi vegetacija i živi svijet na opožarenom zemljištu i ono ne bude vraćeno u pređašnje stanje, gdje to bude moguće. Gdje se ne obnovi biodiverzitet, Agencija neće davati saglasnosti na procjene uticaja na životnu sredinu. Suština procjene uticaja je da se na adekvatan način procijene svi mogući uticaji na životnu sredinu, a to nije moguće dok se ne obnovi stanište- ističu iz Agencije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor