Search
Close this search box.

Nastavljeno suđenje beranskim policajcima: Sumnjiče se da su uzimali mito

Rožajac Bahtijar Murić se tereti za davanje mitaPredlog državnog tužioca Slavenka Smolovića da vještak iz Beograda prof. dr Slobodan Jovović preuzme ce-de sa snimkom razgovora optuženih i izvrši filtriranje nije prihvaćen na jučerašnjem suđenju Berancima Almiru Grudi (46) i Darku Dašiću (47), službenicima Granične policije kojima se sudi zbog krivičnog djela uzimanje mita u produženom trajanju i Bahtijaru Muriću iz Rožaja koji se tereti za davanje mita. Tome su se usprotivili i branioci optuženih Goran Pantović i Atif Adrović.

S obzirom na to da dosadašnjim vještačenjima sudskih vještaka iz Crne Gore snimak nije moglo da bude isfiltriran, jer je kvalitet materijala tako loš, i nije moglo da bude utvrđeno čiji su glasovi i koje su riječi izgovorene, dalje vještačenje bi samo vodilo odugovlačenju postupka. Zato zakazujemo nastavak pretresa za 31. januar u 13 sati kad će svi učesnici u postupku dati završne riječi – kazao je sudija bjelopoljskog Višeg suda Dragan Mrdak.

Svi optuženi su tokom postupka izjavili da nijesu krivi i da ne priznaju krivično djelo koje im je optužnicom stavljeno na teret.

Gruda i Dašić su od 11. jula do 31. oktobra 2019. godine, prilikom obavljanja službenih dužnosti koje podrazumijevaju nadzor državne granice, zahtijevali i primali mito – novčana sredstva od više nepoznatih lica koja krijumčare akciznu i drugu robu razne namjene, u većim količinama, sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Crne Gore i obratno, u zamjenu, za šta su propuštali da preduzmu službene radnje– navodi se u optužnici koju zastupa državni tužilac Milica Rmandić.

Oni su, kako se navodi, u kratkom vremenskom intervalu u šest navrata omogućili N.N. licima, kao i Bahtijaru Muriću da iz Republike Srbije u Crnu Goru, mimo graničnih prelaza, prenesu raznu vrstu robe (cigarete, kafu, tekstilnu robu, paprike…) i tom prilikom uzimali od deset do 60 eura.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor