Search
Close this search box.

Nastavlja se agonija pljevaljskog preduzeća „Lokalni putevi”: Račun u blokadi, radnici bez plata

Zaposleni u preduzeću “Lokalni putevi” u Novu godinu ušli su bez plate, jer je blokiran račun preduzeća. Zbog neredovnog plaćanja poreza i doprinosa Uprava prihoda je u decembru prošle godine šesti put za 12 mjeseci blokirala račun pomenutog preduzeća. Sada prijeti opasnost da preduzeće ode u stečaj i da usred zime ne može da odgovori potrebama građana, jer je Uprava prihoda blokirala račun na iznos od 195.000 eura, odnosno na cjelokupni dug koji nije obuhvaćen potpisanim reprogramom.

 

Blokada u decembru je šesta po redu u prošloj godini i naše preduzeće je uputilo zahtjev Upravi prihoda da se ona povuče. Sve ćemo učiniti da se sadašnja situacija nekako prevaziđe, kazao je izvršni direktor preduzeća “Lokalni putevi” Dragan Jovović i dodao da je trenutno finansijska situacija veoma kritična jer preduzeće ima i drugih obaveza i nije u mogućnosti da izmiri dug prema Upravi prihoda.

Imamo rezerve goriva za nekoliko dana i vjerujem da ćemo uspjeti da izvršimo svoje obaveze. Problem je u radničkim platama, jer kako ćemo slati gladne radnike na teren. Posebno je teško što je većina radnika kreditno zadužena i mnogu školuju djecu, kazao je Jovović.

Tokom poslednje sjednice lokalnog parlamenta predsjednik opštine Igor Golubović je odgovorio da mu nije jasno zbog čega se Uprava prihoda tako ponaša prema preduzeću “Lokalni putevi”.

On je kazao da je razgovarao s predstavnicima Uprave prihoda i istakao da mu je posebno žao seoskog stanovništva kome usred zime neće biti očišćeni putevi.

Očigledno je da neko želi da tom stanovništvu stvori što više problema tokom zime, kazao je Golubović.

Među radnicima nijesmo uspjeli da nađemo sagovornika koji bi imenom i prezimenom govorio o problemima s kojima se suočavaju. Nezvanično, pojedini smatraju da im se svete ostaci DPS aparata u Upravi prihoda koji su, kako navode, samo formalno promijenili partiju. Podsjećaju da je 2020. godine od 32 radnika u preduzeću,,Lokalni putevi” čak 25 potpisalo podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i učestvovali su u litijama. Ističu da je prva blokada računa prošle godine došla 13. januara uoči Pravoslavne nove godine. S druge strane, radnici smatraju da im se svete i iz lokalne uprave, na čijem su čelu još uvijek kadrovi DPS-a, i da ne ne žele da ozbiljnije pomognu preduzeću. U takvim okolnostima stečaj je vrlo blizu.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor