Search
Close this search box.

Najuspješnije žene Zapadnog Balkana na konferenciji u aprilu u Crnoj Gori

Najveća regionalna konferencija žena Zapadnog Balkana, na kojoj će se razmijeniti konkretni načini za unapređenje i oporavak biznisa koji su u potpunom ili djelimičnom vlasništvu žena, biće održana od 12. do 14. aprila u Herceg Novom.

Na konferenciji na kojoj će se razmijeniti i poslovne ideje i iskustva, kao i životne priče, dolazak su najavile investitorke iz Češke, koje žele da ulaganja usmjere na start up-ove sa Balkana.

Nakon dvije godine pandemije, tema od značaja na konferenciji, osim biznisa, je i mentalno zdravlje i kako prevazići izazove narušenog balansa u privatnom i poslovnom životu.

Direktorica Impact Instituta, idejni tvorac i organizatorka konferencije Žene od uticaja, Sanja Milosavljević, kazala je da je želja da se privuku najuspješnije žene regiona da upoznaju Crnu Goru, investiraju u crnogorske kompanije ili pozicioniraju ovdje svoje brendove

– Žene su svjesnije za donošenje boljih odluka, bilo da su poslovne ili političke, i vrijeme je da se one istaknu u Crnoj Gori. Upravo zbog toga pozivamo crnogorske preduzimljive žene da nam se pridruže, čuju savjete i konkretne načine kako da dođu do finansiranja biznisa. Bićemo im podrška, jer tu smo zbog njih. Mene su motivisale žene koje vjeruju u ono što ja radim i želim da ovu poslovnu mrežu pokreće uticaj – rekla je Milosavljević.

Prema njenim riječima, nalazimo se u vremenu kada nas je pandemija nakon dvije godine usporila i navela da razmišljamo.

– Ne smijemo stati sa ulaganjima u sebe, svoj biznis i projekte u koje vjerujemo, jer izgovori da je korona kriza, kriza u Ukrajini, kriza u politici, neće donijeti napredak u našem mikrouniverzumu – poručila je Milosavljević.

Ona je rekla da je ovo momenat da promijenimo smjer.

– Tamo kuda smo žurili, možda nijesmo stigli, ali smo obazriviji u odabiru narednog puta. One koje smo voljeli možda nijesu tu, ali moramo naprijed. Firme koje smo razvijale možda su bankrotirale, ali napravićemo bolje. Nemate klijente, pronaćićete nove. Kako će izgledati naša poslovna budućnost i šta možemo da uradimo da se prilagodimo novom post-pandemijskom dobu, e to su pitanja na koja ćemo zajedno odgovoriti u aprilu u Crnoj Gori u našem susretu uživo na konferenciji Žene od uticaja – kazala je Milosavljević.

Ona je rekla da je taj preokret skok u nove trendove, brendove, aplikacije i inovacije.

– Preokret su proizvodi koje prilagođavamo klijentima, čije nove navike opet učimo. Preokret je da se oslanjamo na žensku intuiciju i rizikujemo – saopštila je Milosavljević.

Konferenciji će prisustvovati poznati master koučevi, koji će dati savjete kako prevazići posljedice od pandemije, među kojima su međunarodni Master Persolog GmbH trener, Dragan Savić, doktorka psihologije, integralni psihoterapeut i trener facilitatora Futuringa, Vanja Bokun Popović i ACC biznis kouč akreditovan od ICF-a, PCM kouč i Points of you trener, Jelena Vuletić, koja je i partnerka konferencije.

– Zašto jedna drugoj ne bismo bile podrška i oslonac? Pravo je vrijeme da napravimo preokret, a kroz ovu poslovnu konferenciju želim da prenesemo jedna drugoj znanja koja u izobilju posjedujemo. Želim da ohrabrimo i podržimo jedna drugu. Da naučimo kako da čuvamo, a u isto vrijeme i osnažujemo sebe. Vjerujte, mnogo smo snažnije nego što mislimo – rekla je Vuletić koja je iskusna bankarka i kouč iz Balance 2 Business kompanije koja širi i razvija svijest o koučing kulturi.

Prijave su otvorene putem linka www.zeneoduticaja.com/konferencija ili na mejl info@zeneoduticaja.com.

izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor