Najbogatije poznate ličnosti u regionu: Đoković težak 220 miliona, Merlin 100 miliona…

Odgovor na pitanje ko su najbogatije javne ličnosti u regionu dao je svjetski čuveni sajt “Celebrity net worth”, koji se bavi zaradom i imovinskim stanjem poznatih ličnosti.

Novak Đoković – 220 miliona

Najuspješniji srpski teniser Novak Đoković ima neto vrijednost od 220 miliona dolara. Đoković se pojavio kao jedan od najboljih tenisera svih vremena nakon karijere ispunjene impresivnim pobjedama. Tokom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge. Takođe je jedini muški teniser koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tokom svoje karijere, ATP je bio najbolje rangirani igrač u pet odvojenih navrata. Đoković je poznat po rivalstvu sa Rafaelom Nadalom, a dvojica igrača su proizvela neke od najzabavnijih mečeva u istoriji tenisa, prenosi Kurir.

Dino Merlin – 100 miliona

Kantautor, producent i muzičar Dino Merlin ruši sve stereotipe kada je muzika u pitanju. Njegova neto vrijednost pocjenjuje se na 100 miliona dolara. Jedan je od najpopularnijih i najuspješnijih umjetnika iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature i svira stilove kao što su pop, pop-rock, pop-folk i disko. Dino je započeo samostalnu karijeru 1991. godine i objavio je osam solo albuma. Album “Sredinom” iz 2000. godine bio je jedan od najprodavanijih albuma na području čitave jugoistočne Evrope u posljednjih dvadeset godina. Radio je sa nekoliko drugih umjetnika, uključujući Kat Stivensa, Cecu, Željka Joksimovića, Ninu Badrić…

Svetlana Ceca Ražnatović – 80 miliona

Svetlana Ražnatović ima neto vrijednost od 80 miliona dolara. S obzirom na to da je Ceca popularna pjevačica od 1988. godine i jedna je od najplaćenijih srpskih muzičkih umjetnica ni ne čudi što se njena neto vrijednost procjenjuje u milionima. Objavila je 19 studijskih albuma. U javnosti se spekuliše da je njen najprodavaniji album „Decenija“ koji je izdala 2001. godine. On je tada prodat u nevjerovatnih 550.000 primjeraka. Ceca je pored svega toga naslijedila fudbalski tim FK Oblići kada je njen suprug preminuo i postala predsjednica kluba. Imenovana je za počasnog predsjednika Stranke srpskog jedinstva koju je osnovao njen pokojni suprug. Svetlana Ražnatović je i predsjednica humanitarnog fonda „Treće dijete“.

Zdravko Čolić – 20 miliona

Pjevač Zdravko Čolić koji ima neto vrijednost od 20 miliona dolara smatra se jednom od najvećih zvijezda u regionu. Veoma je popularan na području nekada poznatom kao Jugoslavija, a zvali su ga „srpski Tom Džons“. Objavio je 15 studijskih albuma, koji su prodavani u nevjerovatnim tiražima širom Jugoslavije. Tiraži njegovih albuma prelazili su 700.000 primjeraka, a snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući Jugotonu. Prvi je pjevač kome je dodijeljena dijamantska ploča te kuće. Zdravko je krajem 2019. godine uspio da napuni šest beogradskih Arena turnejom pod nazivom „Ono malo sreće“ i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov uspjeh u muzičkim vodama.

Goran Bregović – 20 miliona

Muzičar i tekstopisac Goran Bregović može da se pohvali bogatim iskustvom kada je njegova karijera u pitanju, ali i inostranim saradnjama. Njegova neto vrijednost procjenjuje se na 20 miliona dolara. Bregović je ujedno i pjevač, ali svira i gitaru i bas, a njegovi muzički stilovi uključuju rok, folk, svjetski i filmski zapis. Najpoznatiji je po tome što je bio glavni gitarista grupe Bijelo Dugme. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. Goran Bregović je snimio nekoliko filmova, uključujući „Dom za vješanje“, „Gluvi barut“, „Kuduz“, „Arizona Dream“. Takođe je komponovao pjesme za mnoge popularne umjetnike, uključujući Igija Popa.

Lepa Brena – 16 milona

Jugoslovenska pjevačica Lepa Brena ima neto vrijednost preko 16 miliona dolara. Ona je najprodavanija ženska umjetnica u bivšoj Jugoslaviji koja je prodala više od 40 miliona ploča. Iako je njeno pravo ime Fahreta Živojinović, poznatija je pod umjetničkim imenom Lepa Brena. Njen debitantski studijski album „Čačak, Čačak“ objavljen je 1982. godine, a do 2013. izdala je ukupno 17 albuma. Fahreta Živojinović se takođe pojavila u nekoliko filmova i televizijskih serija. Glumila je u novogodišnjoj zabavi u Beogradu 2016. zajedno sa Stivenom Sigalom.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor