Nadala pitali o rušenju rekorda, Đokoviću i Federeru, a OVAKAV ODGOVOR NIKO NIJE OČEKIVAO

Rafael Nadal je nakon spekatkularnog meča i gotovo petosatne gladijatorske borbe pobijedio Denisa Šapovalova i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Posle teškog meča kog je obilježio i jedan skandal, na konferenciji za medije neizbježno je bilo pitanje o potencijalnom 21. grend slemu i preticanju Đokovića i Federera.

Nadal je malo iznenadio odgovorom:

– Činjenica da smo izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da dijelimo nevjerovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem dio toga, bez sumnje. Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne… Naravno da želim da pobjeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće.

– Naravno da je u poslednjih šest mjeseci bilo mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osjećam dobro. U situaciji smo da pobijedimo, u polufinalu sam AO i to je nevjerovatno za mene. Šta će se desiti u budućnosti, zaista me nije briga mnogo. Ne vjerujem da će moja sreća u budućnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više GS titula od drugog ili će neko drugi osvojiti više od mene – rekao je Španac i zaključio:

– Prezadovoljan sam i srećan sam zbog svih stvari koje su mi se desile u životu. Imam svoj način na koji pristupam životu. Ne možete uvijek da budete frustrirani drugima, ako tvoj komšija ima veću kuču, bolji telefon ili bilje stvari od tebe? Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer završe karijeru sa više slemova od mene. Mislim, hajde da uživamo u situaciji u kojoj smo. Svako od nas. Uradili smo nevjerovatne stvari za naš sport. Hajde da uživamo, ostale stvari su nebitne – poručio je Nadal.

izvor.blic.rs

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor