Search
Close this search box.

Očuvajmo Skadarsko jezero, svedimo nelegalne aktivnosti na minimum

Nastojaćemo da obezbijedimo sva neophodna tehnička sredstva kako bi se zaštita prostora vršila još kvalitetnije, kažu iz NPCGNacionalni parkovi Crne Gore apelovali su na sve građane da im pomognu kako bi nelegalne aktivnosti sveli na minimum i kako bi na taj način doprinijeli očuvanju ekosistema Skadarsko jezero koji je zaista ugrožen.

To je izjavio direktor JP NPCG Vladimir Martinović.

– Nastojaćemo da obezbijedimo sva neophodna tehnička sredstva kako bi se zaštita prostora vršila još kvalitetnije i odgovornije. Aktivno radimo na tome da obezbijedimo bolje uslove za nadzornike, kao i nova materijalno-tehnička sredstva. Imajući u vidu značaj i bogatstvo zaštićenih područja ističemo da se najbolji standardi u očuvanju prirode postižu zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija i organizacija i NVO, kao i svih lokalnih uprava i zajednica koje gravitiraju ovim područjima. U tom pravcu, očekujemo snažniju podršku svih nadležnih organa i svih građana kako bi se postigli značajniji rezultati u ključnim sferama upravljanja i očuvanja NPCG. Podsjećamo da aktivnosti koje je preduzela Služba zaštite NP Skadarsko jezero i Služba kontrole i monitoringa tokom protekle sedmice i vikenda kada je procesuirano više lica zbog vršenja nezakonitog izlova ribe u ovom zaštićenom prirodnom području, ukazuju da se iste efikasno suzbijaju zajedničkim koordinisanim akcijama, ali i istovremeno na ugroženost prirodnih vrijednosti ovog zaštićenog područja, posebno ribljeg fonda, od strane krivolovaca – zaključio je on.

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor