Na konkursu za nagradu „Risto Ratković“ stiglo 89 knjiga

Na konkurs su se javili značajni autori i izdavačke kuće iz regiona, tako da ćemo imati kvalitetnog laureata,l kazao je sekretar žirija Smailović

Na konkurs za regionalnu nagradu „Risto Ratković“ stiglo je 89 knjiga poezije iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sekretar Žirija za dodjelu ove prestižne nagrade Edin Smailović podsjetio je da je konkurs bio otvoren od 4. maja do 15. jula ove godine i da je pristigli broj knjiga do sada najveći.

-To potvrđuje činjenicu da je nagrada ,,Risto Ratković“ najznačajnija pjesnička nagrada u regionu. Za ovu prestižnu nagradu svake godine vlada veliko interesovanje ali ove je oboren rekord. Na konkurs su se javili značajni autori i izdavačke kuće iz regiona, tako da ćemo i ove godine, siguran sam, imati kvalitetnog laureata. Takođe, na konkurs za nagradu Ratkovićevih večeri poezije  za pjesnike do 27 godina stiglo je deset rukopisa potpisanih šifrom  a rezultate za jednu i drugu nagradu biće poznati najkasnije do 1. septembra- kazao je Smailović.

Nagrada ,,Risto Ratković“ se dodjeljuje za najbolju knjigu poezije na području Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor