Na Dan humanosti podijeljeno 200 paketa hrane u tri crnogorske opštine

Povodom Međunarodnog dana humanosti ukupno 200 paketa pomoći u hrani dobili su najugroženiji građani Rožaja, Budve i Podgorice. Pomoć je obezbijedila njemačka organizacija Help, zahvaljući mreži njemačkih humanitarnih organaizacija za brzo djelovanje u katastrofama – Aktion Deutschland Hilft i Ministarstvu rada i socijalnog staranja Vlade Crne Gore.

Tim povodom, ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović ukazao je da je i pored svih nastojanja da se iskorijeni, siromaštvo i dalje izažen problem u crnogorskom društvu.

“Iako svjesni činjenice da ne postoje mehanizmi kojima se 100 % može suzbiti siromaštvo, moramo, kao odgovorno društvo intenzivnije raditi na smanjenju i ubalažavnju posljedica siromaštva, a time i povećanju životnog standarda. Stoga je potrebno da svi zajedno uložimo dodatne napore kako bi se problem siromaštva sistemski rješavao”, naglasio je Adrović.

Foto: Organizacija Help
Foto: Organizacija Help

On je dodao i to da je današnja akcija u partnerstvu sa organizacijom Help još jedan u nizu pokazatelja da su humanost i solidarnost temeljni principi na kojima počiva društvo socijalne pravde, te da nijedan pojedinac, niti porodica, ne smiju biti zaboravljeni.

Regionalni koordinator Help-a, Klaus Mock naglasio je da je ovo još jedna prilika da pokažemo da lokalne institucije uz međunarodnu podršku, mogu učiniti puno na obezbjeđivanju pomoći za socijalno naranjivije kategorije stanovništva.

“Veoma mi je drago da nastavljamo sa našom dugotrajnom saradnjom sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja u borbi protiv siromaštva i ublažavanja položaja velikog broja socijalno ugroženih u zemlji. Međunarodni dan humanosti je još jedna prilika da pokažemo da lokalne institucije i njihova posvećenost borbi protiv siromaštva, zajedno sa međunarodnom podrškom mogu pružiti prijeko potrebnu pomoć onima kojima je najpotrebnija” naveo je Adrović.

Kako ej saopšteno, ukupno 100 paketa pomoći preko Crvenog krsta biće podijeljeno najugoženijim socijalnim slučajevima u Rožajama, 70 je već podijeljeno u Budvi, u romskom naselju Palestina, a 30 paketa za najugrožnije socijalne slučajeve u Podgorici, dijele Help-ovi aktivisti.

Ukupna vrijednost pomoći iznosi 7, 412 eura.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor