MVP povuklo kandidaturu Injac, verbalna nota upućena RACVIAC-u

Ministarstvo vanjskih poslova povuklo je kandidaturu bivše ministarke odbrane Olivere Injac za poziciju direktorke Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC), potvrđeno je portalu Pobjeda iz tog resora.

„Crna Gora je povukla kandidaturu Olivere Injac za poziciju direktorke Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) o čemu je Ministarstvo vanjskih poslova informisalo RACVIAC putem verbalne note koju je uputilo 13. maja ove godine“, kazali su u MVP-u.

Injac je za direktorku Regionalnog Centra za saradnju u oblasti bezbjednosti RACVIAC predložila Vlada Zdravka Krivokapića u martu ove godine.

S obzirom na to da je u tom trenutku bio predložen mandatar za sastav manjinske vlade, iz Krivokapićevog kabineta su tada kazali da kandidatura Injac nema nikakve veze sa njenim mandatom na čelu Ministarstva odbrane, već da je ona zasnovana na njenim ličnim i profesionalnim kvalitetima.

„Imajući u vidu da aktuelni mandatar do početka juna ima rok da predloži sastav nove vlade, a da ministarka Injac ako bude izabrana neće stupiti na dužnost prije oktobra ove godine, zaključeno je da ova kandidatura nije opterećenje ili prepreka obavljanju funkcije ministra odbrane – kazali su tada u Vladi.

izvor. AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor