Mještani Poda spriječili kompaniju Štrabarg, da im uzme bošnjačko groblje i put

Danas su mještani Poda koje se nalazi kod Bijelog Polja, blokirali put, mašinama i privatnim autima kompanije ,,Štrabag“, koji vodi do Lima i bošnjačkog groblja, da bi spriječili da zauzmu zemlju, put  i bošnjačko groblje, koju oni decenijama koriste.

Nakon što su se mašine i privatna auta vratila, ne ostvarivši svoje namjere mještani su se mirno razišli, poručivši da neće dati ni pedalj ove zemlje.

Kako su nam kazali gradjani Poda, tu se nekada pored Lima nalazila bazna stanica firme ,,Crnagora put“, koja nije korišćena poslednjih decenija, dok su se sada našli iz kompanije,,Štrabag“, koja je preuzela ovo preduzeće, da nakon što se formirao put ka plaži na Limu, kao i pu prema privatnim kućama i bošnjačko groblje, da sada sve to zauzmu, pod izgovorom da je njihovo.

Put ide i prema mjestu gdje se nalazi izgradjeno fudbalsko igralište i tek izgradjeni mini park pored Lima, mjesto gdje se okupljaju mladi iz više sela.

Mještani Poda su kazali, da se neće protiviti da koriste ono što je njihovo, ali neće dozvoliti da uzimaju ono što su decenijama koristili.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor