Ministarstvo prosvjete daje punu podršku UWC programu

Na poziv predstavnika Ujedinjenog svjetskog koledža (UWC) u Mostaru, koji slavi 15. godišnjicu svoga postojanja, predstavnici Ministarstva prosvjete Crne Gore, Neda Ojdanić, direktorica Direktorata za visoko obrazovanje i saradnica u Ministarstvu prosvjete Olivera Mišnić, prisustvovale su dvodnevnom skupu predstavnika Nacionalnih komiteta UWC programa školovanja zemalja Zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija), koji se održao u Mostaru od 10. do 12. juna 2022. godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Foto UWC.jpg
Foto UWC.jpg

Sastanak je bio upriličen u prostorijama UWC-a u Gimnaziji u Mostaru, uz prisustvo svih predstavnika navedenih zemalja.

Tokom intenzivnog dvodnevnog radnog programa, učesnici su predstavili način rada i organizaciju svojih nacionalnih komiteta, razmijenili iskustva, i raspravljali o pitanjima rješavanja postojećih izazova i budućeg unapređenja rada.

Crna Gora, kao aktivni član UWC mreže od preko 150 Nacionalnih komiteta, jedina je među pomenutim zemljama u kojoj se ovaj program sprovodi i realizuje preko Ministarstva prosvjete Crne Gore, koje, na taj način, daje punu državnu podršku programu i omogućava crnogorskim učenicima srednjih škola jedinstveno iskustvo sticanja obrazovanja i diplome u jednom od 18 UWC internacionalno priznatih i prepoznatih škola u svijetu.

U sklopu posjete, predstavnici Ministarstva su se direktno upoznali  sa uslovima rada i života učenika UWC škole, posjetivši, u razgovoru sa nastavnim osobljem i direktoricom škole, i učenički dom i kantinu.

Dogovorena je dalja saradnja između Nacionalnih komiteta sa ovih prostora i usvojene smjernice za budući aktivniji angažman Ministarstva prosvjete u organizovanijem i efikasnijem sprovođenju UWC programa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor