Search
Close this search box.

Ministar pravde i GST jačaju saradnju između institucija

Ministar Kovač saopštio je da je Ministarstvo pravde spremno da pruži institucionalnu podršku SDT-a sa ciljem jačanja samostalnosti i profesionalnosti u daljem radu.

gov.me
gov.me

Kovač: „Ministarstvo pravde je spremno da pruži institucionalnu podršku SDT-u sa ciljem jačanja samostalnosti i profesionalnosti u daljem radu“, kazao je na sastanku sa glavnim specijalnim tužiocem (GST), Vladimirom Novovićem.

Novović je iskazao zahvalnost Ministarstvu pravde na podršci i potvrdio zajedničku želju za tješnjom saradnjom. On je ukazao na probleme u funkcionisanju SDT-a, naročito u pogledu smještajnih objekata i stručnog kadra, koji bi tužiocima trebao pomoći u radu.

“Ministarstvo pravde će u saradnji sa Ministarstvom finansija, ali i ostalim Vladinim resorima, učiniti sve da se pozicija, kapaciteti, kao i uslovi za rad državnih tužilaštava osnaže“, poručio je ministar Kovač i dodao da će posebnu podršku pružiti u dijelu rješavanju pitanja koja se tiču međunarodnopravne saradnje.

Kovač: „Samo na taj način će principi pravde i pravičnosti ući u svaku poru sistema koji se nalazi pod našom nadležnošću“, kazao je ministar.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor