Search
Close this search box.

Milošević večeras na saslušanju u SDT

Nekadašnji direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević večeras će biti saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, saznaje Portal RTCG. U toku su izviđajne radnje i pretresi objekata koje koristi Milošević.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja juče su uhapsili Miloševića, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Po nalogu Specijalnog državng tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, kazao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić agenciji MINA.

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

Podsjetimo, Milošević je bio uhapšen i početkom oktobra u akciji Specijalnog tužilaštva zaustavljanja krijumčarenja cigareta.

Kako je ranije saopšteno, krijumčarenje je realizovano prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću.

Osim Miloševića, tada je uhapšeno još nekoliko osoba. Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene. On je tada pušten nakon saslušanja.

 

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor