Search
Close this search box.

Milačić za ADRIU o današnjem sastanku: Dogovor zavisi od Demokrata i URE

Politički analitičar Mirko Miličić, kazao je za Adria televiziju da se danas očekuje dogovor stare parlamentarne većine, ali da od Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA zavisi da li će do njega i doći. On je naglasio da Crnoj Gori treba jaka Vlada, kako država ne bi nespremna dočekala zimu.

Miličić smatra da građani Crne Gore danas očekuju dogovor, a da će DF i SNP učiniti i određene ustupke kako bi do njega i došlo.

„Mislim da svi građani Crne Gore danas očekuju dogovor. Ostaje samo pitanje da li su Demokrate i Građanski pokret URA sa druge strane spremni da prevaziđu svoje određene animozitete, vidjeli smo da URA insistira na Dritanu Abazoviću kao premijeru, dok imamo neko kontra uslovljavanje sa druge strane od Demokratske Crne Gore da i poziciju premijera i predsjednice Skupštine pokriva žena. Jednostavno mora se doći do kompromisa, ukoliko do kompromisa danas dođe neminovno je da će biti poznato i ime predsjednika Skupštine, kao i ime budućeg mandatara odnosno premijera. Mislim da građani Crne Gore danas očekuju dogovor, ali vidjećemo jer to zavisi prvenstveno od Demokratske Crne Gore i GP URA da li će do njega doći. Poprilično sam siguran da Demokratski front spreman da učini bilo kakav ustupak da do tog dogovora dođe, mislim da isto važi i za Socijalističku narodnu partiju takve smo impulse vidjeli u prethodnih nekoliko dana, da se odustalo od nekog imperativnog tona da gospođa Đurović mora biti na čelu Skupštine, što je malo ironično kasnije više zagovarao GP URA nego sam SNP“, rekao je on.

Na pitanje da li Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA svojim zahtjevima koče dogovor, Miličić smatra da to nije slučaj, ali da svakako to čine kako bi se bolje pozicionirali u budućoj Vladi.

„Pa ne mora se reći baš da koče, više da se bolje pozicioniraju kako bi ostvarili veći uticaj u toj budućoj vladi, a da li je neko napravio dogovor sa DPS-om kao što se ranije pričalo, mislim da je to sada malo vjerovatno jer vidjevši da narod očekuje ozbiljnost mislim da su svi pristupili rješavanju ovog problema zato što se pred Crnom Gorom nadvija jedna teška zima koja nam već dolazi. Vidimo nova dešavanja i razvoj situacije u Ukrajini, jednostavno Crna Gora sad očekuje jaku Vladu. Ne možemo sada ići u neke eksperimente u vidu vanrednih izbora zato što ne možemo nespremni dočekati zimu“, rekao je Miličić.

On je zaključio da su svi politički akteri svjesni trenutne turbulentne situacije i da će svi biti na nivou kako bi se formirala nova Vlada.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor