MIA: Zahtijevati neučestvovanje DPS-a u bilo kojoj budućoj vladi je nedemokratski čin

Organizacija Montenegro International Alliance kritikovala je sve učestalije najave crnogoirskih političara da u budućoj vladi nema mjesta za Demokratsku partiju socijalista, nazivajući takav odnos nedemokratskim.

„Političari u Crnoj Gori svakoga dana govore: „NIKAD nećemo dozvoliti da DPS bude dio nove Vlade“, a najglasniji je po tom pitanju je vicepremijer Abazović. Da li on ili drugi znaju koliko je nedemokratski uskraćivati 30% stanovništva Crne Gore koji politički podržavaju i glasaju za DPS pravo da njihova partija bude zastupljena u Vladi?“. Zahtijevati neučestvovanje DPS-a u bilo kojoj budućoj Vladi je čin nedemokratskog propisivanja bona fide političke partije. Ovo više liči na Staljinov SSSR ili Hitlerovu Njemačku, a ne na akt progresivne evropske demokratske države“, navodi se u današnjoj objavi na Facebook nalogu ove organizacije.

Montenegro International se pita šta bi rekli svi oni koji zahtijevaju ovakve gluposti da je Vlada DPS-a tako nešto rekla o URA/SDP/SD/Demokratama/SNP-u ili bilo kojoj drugoj partiji koja ima podršku od 30% biračkog tijela.

„Bez sumnje bi otrčali u međunarodnu zajednicu i ambasade i rekli „pomozite, DPS koči demokratiju“. Ili bi možda svi odjednom pronašli izgubljenu vjersku pripadnost i zatražili pomoć od SPC za organizovanje demonstracija? Kakvo licemerje“, zaključuju u Montenegro Internationalu.

izvor: portalanalitika.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor