Medžlis Islamske Zajednice Bijelo Polje: Mladići poznati kao uzorite ličnosti i članovi Islamske zajednice, pa se samim tim ne mogu javno linčovati i tretirati kao nasilnici

Povodom napada na novinara Seada Sadikovića večeras je reagovao i Medžlis Islamske zajednice u Bijelom Polju koji osuđuju svaki vid nasilja i napada, pa samim tim i napad na novinara g-dina Sadikovića, ali smatraju da novinar treba biti nosilac objektivne riječi, glas razuma i samim tim bez bilo kakvih pritisaka obavljati svoju društvenu ulogu.

Gradska Džamija Bijelo Polje

,,Razumijemo da mladost može ponekad afektivno reagovati, ali to nije način iskazivanja bilo kakvog nezadovoljstva, niti izraz pobjede. Poređenjem možemo konstatovati da zbir godina mladića ne može preći broj godina radnog staža g-dina Sadikovića. Takođe, potvrđujemo da su mladići poznati kao uzorite ličnosti i članovi Islamske zajednice, pa se samim tim ne mogu javno linčovati i tretirati kao nasilnici, navode u svojem reagovanju u Medžlisu Islamske zajednice u Bijelom Polju .

Oni su pozvali sve strane na smirivanje tenzija uz međusobno razumijevanje različitih pogleda na društvenu zbilju u Crnoj Gori, gdje novinari trebaju nepistrasno izvještavati, dok mladi ljudi kao i svi građani mogu izraziti protest, nezadovoljstvo ili iskazati slavlje bez ataka na drugog.

,,Obzirom na to da je sudski proces u toku, pozivamo javnost da subjektivnim i opskurnim izjavama i osudama ne prejudicira presudu i podiže tenzije, navodi se na kraju saopštenja koje je potpisao, Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u B.Polju Haris Kurćehajić

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor