Search
Close this search box.

Medojević: Evropa sad oduzeo izvorne prihode opština i Fonda zdravstva

Razaranje finansiranja Fonda zdavstva i opština iz izvornih prihoda samo je povećalo rashodnu stranu budžeta i povećalo budžetski deficit koji će se finansirati iz novog zaduženja, kazao je Medojević

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da “svaki dan stižu računi ‘genijalnog’ plana Mickeja Spajića da ukine izvorne prihode Fonda zdravstva i opština, i da se tim parama finansira vještačko povećanje zarada”.

-Fond zdravstva će taj manjak od preko 200 miliona eura finansirati iz budžeta koji će morati da se zadužuje. Vlada je danas pripremila informaciji o finansiranju opština iz budžetakih rezervi i nadokanđivanje izgubljenih prihoda od poreza na dohodak fizičkih lica, kao posledica primjene programa “Evropa sad”. 6. Informacija o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda za jun i jul 2022. godine iz sredstava Tekuće budžetske rezerve. Razaranje finansiranja Fonda zdavstva i opština iz izvornih prihoda samo je povećalo rashodnu stranu budžeta i povećalo budžetski deficit koji će se finansirati iz novog zaduženja- kazao je Medojević.

Kako tvrdi, isplaćivanje zarada iz zaduženja i kredita je najkraći put ka bankrotu.

– Grčki scenario. Lijepo je primati veće plate. A neće biti lijepo kada se kroz planove štednje bude smanjivao broj zaposlenih u javnom sektoru ili povećavao PDV i cijene osnovnih životnih namirnica.O razvoju, javnim investicijama u infrastrukturu i podsticajima otvaranju novih radnih mjesta u proizvodnji i izvozu, neće biti ni riječi godinama.Budžet će biti protočni bojler od poreskih obveznika, prema zaposlenim u iavnom sektoru, korisnicima socijalnih davanja i penzionerima. Nekontrolisana javna potrošnja, bez investicija, proizvodnje i izvoza mora zavrsiti bankrotom- zaključio je Medojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor