Medojević: EU će podržati svaku demokratski izabranu Vladu, posebno onu koju će voditi DF

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik ne poznaje dovoljno politiku proširenja EU, kazao je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

“Kao predstavnik vanparlamentarne stranke u Slovačkoj, vjerovatno nije do kraja u toku sa procedurama pregovora sa EU i sa kriterijumima koje zemlja kandidat mora ispuniti da bi postala punopravan član. Opšti kriterijumi za članstvo podrazumijevaju da se Vlada formira na fer i demokratskim izborima, a uobičajna pristojnost i poštovavnje suvereniteta države, nalažu Bilčiku da se ne miješa u unutrašnja politička pitanja Crne Gore”, kazao je Medojević.

Kako je dodao, kao neko ko je intenzivno proučavao tranziciju Slovačke  90-ih godina, želio bi da ga podsjeti da je EU podržavala i jednu od najkorumpiranijih vlada u Evropi, koju je vodio Mečijar.

“Mečijar je bio ikona korupcije u privatizaciji bivših komunističkih država, poznat po zvaničnom spisku od 500 svojih prijatelja i poslovnih partera, koji mogu učestvovati u pljačkanju državne imovine na korumpiranim tenderima i drugim procedurama. Čak i Mečijarova Vlada Slovačke imala je podršku EU, a kako onda EU ne bi podržala Vladu Crne Gore koju bi vodio DF koja će pokrenuti radikalne reforme i masovne kampanje protiv korupcije i mafije koju u Crnoj Gori oličava Bilčikov i Lajčakov (a posebno Lipkin) favorit Đukanović. Posebno ćemo obratiti pažnju prilikom istrage o vezama crnogorske mafije sa likvidacijom istraživačkog novinara Jana Kucijaka, i njegove vjerenice, za šta postoje određene indicije. Dakle, dragi Bilčik, svako svoj posao”, poručuje Medojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor