Search
Close this search box.

“Medenica bila važan dio kartela, djelovala pod zaštitom Đukanovića”

Predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode i poslanik Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Jovan-Jole Vučurović kazao je da DF uporno ukazuje na to da je režim koji je kontrpolisao DPS, uz podršku tužilaštva i sudstva, dio kriminalne hobotnice koja je decenijama pljačkala i uništavala Crnu Goru i bila učesnik i nalogodavac brojnih zločina. Vučurović je za Portal RTCG rekao da je toliko dokaza protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da je njeno hapšenje moralo da se desi čak i u ovakvoj državi koja je decenijama u čeljustima mafije.

Vučurović (Foto: nova.org.me) Vučurović (Foto: nova.org.me)

“Vidjećemo, međutim, da li se stvari u zemlji zaista mijenjaju i da li ruka pravde dolazi po one koji su bili ‘temelj’ Đukanovićevog zločinačkog režima ili je ovo neka druga stvar”, poručio je Vučurović.

On tvrdi da ne treba praviti preveliku euforiju oko ovoga hapšenja, već sačekati “da vidimo da li se radi o nekoj igri ili je zaista u pitanju spremnost da se krene u obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom.”

“Ne smijemo zaboraviti činjenicu da Medenica i slični nisu neki izolovani slučajevi, već da su sve radili uz znanje i pod zaštitom Mila Đukanovića, da su predstavljali jedan od snažnijih djelova toga kartela. Potvrđuje se da je odmah nakon 30. avgusta trebalo krenuti u proces zabrane rada DPS i obračun sa ljudima koji su vodili to političko krilo mafije, ali nažalost nije bilo volje da se krene u takve poteze koji su normalni za svaku državu koja nakon više decenija obara svoju diktaturu”, ocjenjuje Vučurović.

izvor: Rtcg
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor