Ličina Krivokapiću i Adžiću: Riješite problem priznavanja vozačkih dozvola u Njemačkoj

Predsjednica eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj Emira M. Ličina pisala je ministru vanjskih i unutrašnjih poslova, Ranku Krivokapiću, Filipu Adžiću, kao i Ambasadi SR Njemačke u Podgorici, povodom problema koje naši iseljenici imaju u toj zemlji – nepriznavanja crnogorskih vozačkih dozvola.

„Radi se o prilično velikom problemu koji direktno pogadja crnogorske gradjane na privremenom radu i boravku u Njemačkoj i limitira njihov svakodnevni život, ali i poslove koje mogu obavljati. Upravo iz tog razloga kao predsjednica Zajednice, jula 2020, imala sam sastanak sa Ambasadorom SR Njemačke u Podgorici, gospodinom Veberom. Između ostalih, dotakli smo se i ove važne teme u vezi koje nam je ambasador Veber saopštio da je neophodno sačekati određeno vrijeme za pokretanje ponovnog postupka priznavanja vozačkih dozvola, koji je u tom momentu bio upravo odbijen. Kako je postojanje autoputa i obuka vozača za vožnju na istom bio jedan od problema zbog kojih je zahtjev Crne Gore odbijen, smatrali smo da sada kada su ispunjeni svi uslovi Crna Gora nesmetano može pokrenuti ponovni postupak priznavanja vozačkih dozvola u SR Njemačkoj“, navela je ona.

S tim u vezi skreće pažnju i na iskazanu spremnost ambasadora Vebera da pomogne u ovom postupku u vezi kojeg je detaljno informisan na njihov zahtjev.

„Cijeneći da se radi o pitanju iz direktne nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i posredne Ministarstva vanjskih poslova, slobodni smo da vam se obratimo i pozovemo vas da sto hitnije pristupite rješavanju ovog problema. Skrećemo pažnju da smo se ministru unutrašnjih poslova već obraćali istim povodom te da do danas nijesmo dobili odgovor, pa se nadamo da se ovoga puta to neće ponoviti s obzirom da se radi o direktnom interesu građana Crne Gore na koji se itekako poziva u svojim javnim nastupima.
Molimo vas da nas povratno informišete u vezi s ovom temom, jer mi imamo obavezu prema našem članstvu i pojedincima koji nas svakodnevno kontaktiraju sa upitima“, navela je Ličina u saopštenju.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor