Search
Close this search box.

Korona olakšala opštinsku kasu

BERANE – Pandemija virusa korona bitno je uticala da dođe do slabijeg priliva prihoda u opštinsku kasu. To je juče saopštio sekretar Sekretarijata za finansije Bojan Radošević, ističući da je planirani budžet Opštine Berane u prošloj godini ostvaren svega 66,33 odsto u odnosu na planirano.

Foto: Opština Berane

– Uglavnom zbog pojave virusa korona, koja je uslovila smanjenje privrednih aktivnosti, budžet Opštine Berane je u prošloj godini ostvaren u iznosu od 8.291.000 eura, što je manje za jednu trećinu od planiranog – naveo je Radošević.

On je istakao da će lokalna uprava u narednom periodu sve troškove svesti na minimum kako bi se održala finansijska stabilnost.

-Lokalna uprava će se zadužiti samo za kapitalne projekte. Sve druge tekuće izdatke ćemo umanjiti kako bi finansije bile održive. Tim prije kada se zna da su nam ove godine prihodi od Egalizacionog fonda umanjeni za deset odsto – istakao je Radošević.

Sekretar Sekretarijata za finansije je izrazio nadu da će se opštinska kasa ubuduće puniti bržom dinamikom iako dešavanja s početka godine nijesu optimistična.

-Od početka godine prihodi po različitinm osnovima se slabo ostvaruju, ali se iskreno nadam da će se ta dinamika pojačati kako vrijeme bude odmicalo – istakao je Radošević.

On je dodao da su prošle godine zarade zaposlenima u lokalnoj upravi redovno isplaćivane i da nije bilo smanjenja ličnih dohodaka.

D.J.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor