Search
Close this search box.

Konkurs za master studije na UCG biće objavljen sjutra

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće sjutra konkurs za upis studenata u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija, obima 120 ECTS kredita za studijsku 2022/23. godinu.

Konkurs će, kako je saopšteno,  biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crrnoj Gori, kao i na zvaničnoj internet stranici Univerziteta Crne Gore.

“Zainteresovani kandidati, prijave na konkurs mogu podnijeti 29. septembra 2022. godine studentskoj službi organizacione jedinice, u okviru radnog vremena te službe. Prijemni ispiti koji su obavezan uslov za upis na master studijske programe buće organizovani od 30. septembra do 1. oktobra 2022. godine”, naveli su iz UCG.

Sadržinu i strukturu prijemnog ispita, kako se navodi, utvrđuje organizaciona jedinica, a raspored polaganja prijemnog ispita biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranice organizacione jedinice.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 4. oktobrom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

“Od dokumentacije, kandidatima je potrebna: originalna diploma ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama, kopija biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuća lična isprava koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom. Stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio osnovne studije na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori”, pojasnili su iz UCG.

Kako su naveli, uslovi, kriterijumi i postupak upisa u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija u obimu 120 ECTS, za sve studijske programe koji se realizuju na Univerzitetu Crne Gore bliže su uređeni Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore (Bilten UCG, br. 494/20 ).

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor