Kolašin: Omalovažavali policajce a potom pružali otpor tokom privođenja

Juče su oko 17.00 časova u ulici 13. jula u Kolašinu nepropisno zaustavili i parkirali vozila M.J. (25) i S.R. (25) iz Podgorice, te su pripadnici policije ovim licima izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz člana 323. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je iz Uprave policije.

„Za vrijeme ispisivanja prekršajnih naloga, policijski službenici su ometani i omalovažavani od strane ova dva lica kao i dijela prisutnih lica koja su sa njima bila u društvu – J.R. (25), S.K. (26), S.R. (18), i N.R. (27) iz Podgorice i M.J. (40) iz Nikšića.

Nakon što su vozači upozoreni da je neophodno da uklone vozila, S.R. (25) je pokrenuo vozilo, uz konstataciju da ne želi postupiti po upozorenju, te je lijevim retrovizorom ostvario kontakt sa policijskim službenikom koji se nalazio u neposrednoj blizini“, navode u saopštenju.

Ovaj policijski službenik je, dodaju, izdao naređenje S.R. da pođe sa njim u stanicu policije, na šta S.R. nije pristao, uz riječi uvrede upućene policijskom službeniku, a kojim uvredama su se pridružili i drugi, pomenuti prisutni.

„Policijski službenik je izdao upozorenje S.R. da će, ukoliko ne postupi po naređenju, biti upotrijebljena sredstva prinude. Tada je S.R. izašao iz vozila i pokušao da se udalji. Policijski službenik je tom prilikom pokušao fizičkom snagom da zaustavi S.R, na koji način to nije uspio, te je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom u odnosu na ovo lice, a koje je ovom prilikom pružalo aktivni otpor.

On je nakon toga priveden u službene prostorije“, kažu iz policije.

Osim toga, u službene prostorije privedena su, dodaju, i gore navedena lica, od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

„Takođe, u hodniku Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, nakon što je N.R. ometao i omalovažavao policijske službenike, te je pružao aktivan otpor tokom privođenja, cijeneći da fizička snaga ne bi dala rezultate savlađivanja ovoga lica, policijski službenik je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom prema ovom licu.

Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela, te su oni uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka privedeni sudiji za prekršaje u Kolašinu“, zaključenoje u saopštenju.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor