Search
Close this search box.

Kolašin: Lišen slobode osumnjičeni za KD pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela; oduzeta dva vozila otuđena u Srbiji

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Naime, službenici OB Kolašin su, 06.09.2018. godine oko 00,45 časova, zaustavili vozilo marke „VW Polo“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.K. (31) iz Podgorice. Prilikom ove kontrole pored policijske patrole su velikom brzinom iz pravca Mojkovca prošla dva pmv marke „VW Golf V“, od kojih je prvo imalo jednu podgoričku registarsku oznaku a drugo vozilo je imalo obje njemačke registarske oznake. Policijski službenici su pokušali da zaustave ova dva vozila koja su se velikom brzinom udaljila u pravcu Podgorice.

Preduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do saznanja je jedno od ova dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, prilikom koje se lice koje je njim upravljalo udaljilo sa lica mjesta sa nepoznatim licem koje je upravljalo vozilo marke „VW Polo“, a za koje je kasnije ustanovljeno da je to bio M.K. koji je prethodno kontrolisan od strane službenika policijske patrole. M.K. je kasnije, na povratku iz Podgorice, zaustavljen na mjestu saobraćajne nezgode i zadržan do dolaska službenika kriminalističke policije OB Kolašin. Drugo vozilo je ostavljeno u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od pmv marke „Zastava 101 Komfort“, čija je važnost registracije istekla 2014. godine.

Provjerama preko NCB Interpol Podgorica ustanovljeno je da se za dva vozila marke „VW Golf V“ traga od strane NCB Interpol Beograd. Vozila su nestala u Novom Pazaru 05. septembra 2018. godine. Oba vozila su predmet krivičnog djela teška krađa na teritoriji Repubile Srbije, a na oba vozila su kasnije postavljene registarske oznake od drugih vozila.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se sva tri vozila, dva koja se potražuju i vozillo marke „VW Polo“ kojim je upravljao M.K, dovedu na parking prostor OB Kolašin i da se uradi kriminalističko – tehnički pregled ovih vozila i izuzimanje tragova iz njih. Tragovi će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Takođe, po nalogu državnog tužioca M.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden tom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Nakon saslušanja ovog lica, državni tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Policija traga za dva lica koja su upravljala vozilima „VW Golf V“ a koja dva vozila su otuđena u Srbiji.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor