Search
Close this search box.

Brajović o Aerodromima CG: Ponuđena koncesiona dokumenta ne štite državni interes, SD se ne plaši izbora!

Nakon što su iz SD-a saopštili da ponuđeni koncesioni model za Aerodrome Crne Gore vodi ka gašenju nacionalnog avioprevoznika, organizovali su i konferenciju za novinare.

“Kao sto smo obećali javnosti u proteklih mesec smo analizirali i napravili konkretan prijedlog daljeg razvoja Aerodroma. Aerodromi su najuspješnije preduzeće, 2017. je bila rekordna godina, jer je ostvarena 25 odsto veća dobit u odnosu na prošlu godinu. Što se tiče ponuđenih koncesionih dokumenata ona su neosnovana, nepotpuna, nepovoljna, ekonomski neopravdana i ne štite državni interes”, kazao je lider SD Ivan Brajović.

Prije pokretanja procedura davanja koncesije trebalo je, smatra Brajović procjeniti imovinu.

“Stoga smatramo da je odsustvo procjene bila klasična povreda zakona, smatramo da je neophodna cjelovita procjena sadašnje vrijednosti i materijalne i nematerijalne imovine, što zakon i nalaze, posebno naglašavamo da se od građana kriju ključni ulazni parametri uključeni u analizu”, kazao je Brajović.

“Jasno poručujemo da nas ne interesuje hoćemo li ili nećemo napustiti Vladu, nijesmo i nikad nećemo biti sebični da partijski stavljamo ispred društvenog interesa. SD se ne plaši izbora, imajući na umu da nam podrška stalno raste”, poručio je Brajović.

“Konačno o ovom važnom državnom pitanju mora se voditi diskusija u Skupstini Crne Gore”, zaključio je Brajović.

Prethodno je, podsjetimo premijer Duško Marković kazao da Crna Gora ne prodaje Aerodrome, već ih valorizuje putem koncesije, jer je to, smatra, nesumnjivi benefit za državu i njenu ekonomiju.

Plan Vlade da aerodrome da u koncesiju podržali su, takođe i iz Svjetske banke.

Kazali su da je upravljanje Aerodromima javnim novcem veoma skupo, te da je privatno-javno partnerstvo dobar model za povećanje prometa.

Izvor:AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor