Search
Close this search box.

Kolaps na pruzi Bar-Bijelo Polje: Putnici noć proveli u vozu

Na pruzi Bar –Bijelo Polje kolaps. Putnici satima čekali na niskim temperaturama bez grijanja, a na stanici Lutovo nadomak Mojkovca prenoćili u lokalnom vozu čekajući da se otklone kvarovi. Brzi voz koji je sinoć krenuo iz Beograda nije mogao proći do Bara pa je oko 200 putnika iz Mojkovca krenulo autobusima jutros oko 10 časova, piše Primorski portal.

     Foto:Primorski portal

Saobraćaj na pruzi je u prekidu zbog pokidanih mreža između Mojkovca i Kolašina. Takođe, stablo je palo na prugu koje su radnici nakon dva sata uklonili.

Sinoć oko 20 časova došla sam na željezničku stanicu u Mojkovac sa namjerom da krenem za Bar. Lokalni voz nije stigao u stanicu. Navodno dvije stanice prije Mojkovca vratio se u Bijelo Polje. Čekali smo. Na informacijama nisu mogli ništa precizno da nam kažu, da li će voz  krenuti, ili neće. Vratila sam se kod kćerke. Jutros sam ponovo došla na željezničku  stanicu u Mojkovcu. U sedam sati, ušla u brzi voz  iz Beograda. Košmar se nastavio. Voz je tri sata stajao u stanici. Smrzli smo se. U vozu je bilo oko 200 putnika među kojima mnogo i djece. Gladni, smrznuti. Oko 10 časova stigli su autobusi i krenuli smo prema Podgorici, Baru, ispričala je za Primorski portal Tamara iz Bara.

Ogorčena žena ističe da je još teže bilo nemoćnim putnicima koji su putovali iz drugih gradova – smrznuti, gladni. Tamara je planirala sinoć da stigne iz Mojkovca u Bar oko 22 časa. Međutim, njeno putovanje na relaciji od oko 130 kilometara koje je planirao da traje oko dva sata, odužilo se na duže od 15 sati.

Dok smo čekali da krenemo, dodaje Tamara, čuli smo da je drugi lokalni voz  u stanici Lutovu voz  „prenoćio“ sa sve putnicima koji su se smrzli. Jutros su ih odvezli autobusima.

U Mojkovcu je jako hladno, snijeg. Provesti i kratko vrijeme na niskim temperaturama u vozu bez grijanja je veoma neprijatno, cijelu noć u vagonima je katastrofa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor