Search
Close this search box.

KIC pop hor muzičkim spektaklom obilježio pet godina postojanja

Porukom – Pjevajmo i budimo bolji ljudi – prvi i najpopularniji crnogorski pop hor proslavio je mali, ali važan jubilej – pet godina postojanja, poletne i raspjevane muzičke misije, na svom 60. koncertu.

Nakon duže pauze u nastupima (zbog korone), hor je sinoć ponovo blistao u punoj sali KIC-a, u svom prepoznatljivom maniru, energično i emotivno izvodeći oko 25 pjesama, pred probirljivom i znalačkom podgoričkom publikom, a u predivnoj vizuelnoj scenografiji, navode iz KIC-a.

Pod rukovodstvom magistra dirigovanja profesorice Zoje Đurović hor je spektakularno rođendansko veče otvorio svojom himnom ,,Muzika”, a potom su uslijedile pjesme ,,Naša Podgorica”, premijerno izvođenje autorskog djela Zdravka Đuranovića, potom popularni hit Makadama ,,Titograd”, “Mene voljela” Nenada Kneževića Kneza. Želja hora je bila da posebno istaknu važnost domaćih autora i kompozitora.

Pored svima dragog, starog, a obnovljenog repertoara hora, i pjesama “Zlatni dan”, “Negativ”, “Devojko mala”, “Dođi u 5 do 5”, mogle su se čuti i nove numere hora poput: ,,Gipsy song”, “Volio je ženu svog života”, “Hava nagila”, “Ani more nuse”, kao i vanvremenski svjetski hitovi – We are the champions, City of stars i Freedom.

Ni rođendanski koncert “Pjevajmo i budimo bolji ljudi” nije se mogao zamisliti bez antifašističkog repertoara koji je postao svojevrsna lična karta KIC POP HORA i zahvaljujući kojem je stekao veliku popularnost širom regiona.

Kako je navedeno, hor je sinoć, u tom bloku, najprije a kapela, izuzetno emotivno izveo “Konjuh planinom”, a potom i “Kraj Sutjeske hladne vode”, “Po šumama i gorama”, “Bella ciao”, “Zemljo moja” i “Računajte na nas”, uz pratnju maestra Aleksandra Saše Magovčevića na harmonici i svesrdnu podršku publike.

U muzičko scenskom spektaklu KIC pop hora učestvovali su i njihovi gosti: Bato Vujošević, Jovan Aleksić, Tamara Pavićević, Mila Nikić i klapa Kamerton, dok je moderator večeri bio popularni radio voditelj Božo Bulatović.

Pedesetak horista se iskreno potrudilo da, kao jedan, donesu muzičku magiju na veliku scenu KIC-a, uz pomoć dirigentice Đurović, vrijedno radeći mjesecima unazad kako bi zablistali i opravdali status koji uživaju među brojnom publikom.

Kako su kazali iz KIC-a, cijeli ovaj projekat ne bi bio moguć ni bez posvećenog menadžerskog tima hora Snežane Burzan Vuksanović i Sanje Radusinović, što ponovo dokazuje da je ovaj hor jedna velika muzička porodica u kojoj se svi međusobno podržavaju, ali i vrijedno i istrajno rade svih ovih godina.

Publika je, kako to obično biva na koncertima omiljenog im hora, pjevala u glas sve koncertne numere, dijeleći kao i bezbroj puta do sada, iskrenu radost i ljubav sa horom, jer su se, kako su navodili, bili uželjeli ovakvih večeri.

Zlatni prijatelj sinoćnjeg koncerta je bio Investiciono razvojni fond Crne Gore, koji je prepoznao kvalitet ovog ansambla, te u okviru svog projekta podsticanja ženskog preduzetništva i jačanja uloge žene u crnogorskom društvu, obezbijedio KIC pop horu novu scensku garderobu.

Jubilarni koncert, kako je navedeno, podržali su i novi prijatelji hora, među kojima su: kompanija Alijans, Centralna banka Crne Gore, Bi Aj komunikejšn, kompanija Ledo, Nikšićko pivo, ali i produkcija Takt, agencija CG news i preduzeće Simteks.

KIC pop hor zahvaljuje logističkom KIC-timu na podršci, scenografu Vladu Klisiću, video i ton majstorima Igoru i Jeleni Bakić i Nemanji Klikovcu, kao i svim medijima, a posebno onima zbog kojih pjevaju i traju – svojoj vjernoj publici!

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor