„Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma“: Uhvaćena Miljkovićeva prepiska preko „Skaja“.

Pokušaj Srđana Lalića (36), jednog od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da dobije povlašćeni status i spase se najstrože kazne, uspio je iz drugog puta. Januara ove godine, njegov zahtjev da se domogne pozicije svedoka-okrivljenog je odbijen, ali je u svojoj namjeri uspio prije nekoliko dana i to zahvaljujući informacijama i dokazima, koje je dao o novim zločinima ove grupe, među kojima je i likvidacija Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje (46), piše Nova s.

Lalić je, pored ostalog, detaljno opisao i pojasnio zločine kriminalne grupe, obuhvaćene dosadašnjom istragom i optužnicom, u kojima je i sam učestvovao. Ipak, Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) tada je smatralo da su „grijesi“ ovog IT stručnjaka, jezivog osmjeha, veći od onoga što je ponudio za nagodbu. U međuvremenu, Lalić je odlučio da ispriča i nove detalje, posebno ono što zna o drugim, do sada neistraženim likvidacijama.

Prema nezvaničnim informacijama, investitor sa Zvezdare Mirko Kojić Koja, koji se vodi kao nestao i dalje, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mljevenje mesa u kući strave u Ritopeku. Riječ je o kumu Marka Miljkovića, koji je bio jedan od optuženih za ubistvo drugog njegovog kuma – Vlastimira Miloševića.

„Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma – uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko „Skaja“.

Lalić je, navodno, sada ispričao i zašto je ubijen Kojić, a pominje se da su se Belivuk i Miljković plašili toga što mnogo zna o njima, a bili su i odlučili da mu otmu poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari.

„Najintrigantnija je Kojićeva uloga u ubistvu na šinama. Na osnovu antropološke analize postojećeg snimka sa nadzornih kamera u Ulici 27. marta, gdje se dogodio zločin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, puca Miljković. Hice mu, iako je već ranjen, ispaljuje direktno u glavu i tako ga „ovjerava“. Belivuk je, prema podacima istrage, bio u automobilu, koji je kupio Kojić“, navodi sagovornik.

Vrlo brzo posle zločina, Belivuk i Miljković su uhapšeni, ali je Kojić uspio da pobjegne.

Za ubistvo Miloševića sudilo se svoj trojici (ovom poslednjem u odsustvu), ali su im izrečene oslobađajuće presude. O investitoru sa Zvezdare i Miljkovićevom kumu u to vrijeme se vrlo malo znalo. Poslednji put o njemu se čulo kada je uhapšen na aerodromu u Sarajevu, 25. marta 2019. godine po poternici Srbije, upravo zbog ubistva na šinama. Izručen je našoj zemlji, ali je ubrzo pušten, jer je utvrđeno da je pravosnažno oslobođen optužbi.

„Posle nekoliko mjeseci u Beogradu se Kojiću izgubio svaki trag. U prvo vrijeme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen“, kažu upoznati sa slučajem.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor