Search
Close this search box.

Jovanić ostaje u pritvoru – odbijeno jemstvo od 768.000 eura

Viši sud je odbio jemstvo bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića od 768.000 eura u nepokretnostima, koje je ponudila njegova porodica kako bi se sa slobode branio od optužbi Specijalnog tužilaštva da je u više navrata zloupotrijebio službeni položaj u osam stečajnih postupaka. Odluku o jemstvu donio je sudija Višeg suda u Podgorici Zoran Radović.

Jovanić je krajem prošle godine ponudio 442.000 eura vrijednu imovinu na ime garancije da neće pobjeći ukoliko sud donese odluku da se brani sa slobode.

Jovanić je uhapšen 9. maja prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru.

On je 21. decembra prošle godine na ročištu za kontrolu optužnice zamolio vanraspravno krivično vijeće kojim predsjedava sudija Boris Savić da u što kraćem roku odluči o njegovom predlogu za jemstvo. Istakao je da se u pritvoru nalazi već osam mjeseci i da smatra da visina zaprijećene kazne ne može biti razlog za njegovo držanje u pritvoru.

Kako je tada kazao, pored imovine koju predlaže kao garanciju, argumenti koje bi sud trebalo da uzme u obzir prilikom odlučivanja su da je otac troje djece koju izdržava, da je zaposlen, da je bio predsjednik Privrednog suda, ali i prezumpcija nevinosti.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor