Search
Close this search box.

Joković: Zatražiću formiranje Direkcije za robne rezerve

– Geopolitičke i geoekonomske prilike na globalnom nivou komplikuju se i usložnjavaju, mnogim djelovima svijeta prijeti nestašica hrane i energenata. Zbog toga, po uzoru na razvijene zemlje, Crna Gora treba da u okviru ministarstva kojim rukovodim, formira Direkciju za robne rezerve – poručuje Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Neodgovoran pristup prethodnih vlasti stvaranju elementarnih uslova za normalno funkcionisanje sistema u uslovima krize doveli su nas, između ostalog, i do toga da smo jedna od rijetkih evropskih zemalja koje nemaju Direkciju za robne rezerve, napominje on.

“Zato ću zamoliti premijera Dritana Abazovića i ostale kolege u Vladi, posebno ministra finansija, da zajedničkim snagama formiramo Direkciju za robne rezerve Crne Gore.

Smatram da se preko Ministarstva finansija relativno lako mogu obezbijediti sredstva iz budžeta za realizovanje ove ideje. Direkcija za robne rezerve nije pitanje nečijeg političkog hira, već stvar nužnosti u krizi koja predstoji. Moramo obezbijediti dovoljne rezerve brašna, prehrambenih proizvoda, šećera, ali i ljekova, nafte i drugih potrepština. Važno je da nas, za razliku od nekih prošlih vremena, kriza ne zatekne i da građanima obezbijedimo institucionalni okvir na koji se u svakom kriznom trenutku mogu osloniti.

Kao resorni ministar, spreman sam da garantujem za kvalitet i efikasnost Direkcije za robne rezerve Crne Gore ukoliko bude formirana”, poručio je Joković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor