Search
Close this search box.

Joković: Jevreji važan dio crnogorskog društva, čine neodvojivu kariku u multikulturalnom koloritu CG

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković čestitao je vjerski praznik Pesah vrhovnom rabinu u Crnoj Gori Lucianu Moše Preleviću, predsjednici Jevrejske zajednice Nini Ofner Bokan i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković: “Danas, kada je čovječanstvo pred brojnim izazovima, sjećamo se velikog događaja iz jevrejske prošlosti čija simbolika ukazuje na univerzalne ljudske vrijednosti, kao što su sloboda, dostojanstvo i borba za pravdu.
-Pesah je prilika da se sjetimo stradanja jevrejskog naroda koje je vijekovima bilo inspiracija i brojnim drugim zajednicama u njihovoj borbi za slobodu, saopštio je Joković.
”Pripadnici jevrejskog naroda su važan dio crnogorskog društva i kao takvi čine neodvojivu kariku u multinacionalnom, multivjerskom i multikulturalnom koloritu naše zemlje.”
-Želim vam da ovaj veliki dan provedete u miru, blagostanju i sreći sa svojim najbližima, te da nastavite da aktivno doprinosite ukupnoj dobrobiti crnogorskog društva”, piše u čestitki predsjednika Jokovića.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor